André Deveaux
Rögle BK

Deveaux får lämna Rögle: ”Vi som klubb fördömer händelsen”

ANNONS

André Deveaux får lämna Rögle efter slashingen han delade ut på Per Helmersson i torsdags. På måndagen offentliggjorde Rögle att man inte kommer fortsätta samarbetet med busen.
– Vi som klubb fördömer händelsen. Det är ett oacceptabelt agerande på egen hand och inget vi som klubb står bakom. Agerandet är inte på något vis sanktionerat. Vi har pratat med André idag om det inträffade och gemensamt beslutat att gå skilda vägar, säger ordföranden Håkan Eriksson.

Det blir ingen fortsättning i Rögle för flåbusen André Deveaux. Det har tidigare spekulerats i att hans kontrakt han skrev när han kom i december skulle innehålla en klausul som gjorde att det automatiskt förlängdes om klubben gick upp till SHL.

Men kvar blir han inte oavsett. På måndagen gjorde klubben klart med att han får lämna. Något man förstås gemensamt kommit överens om.
Vi som klubb fördömer händelsen. Det är ett oacceptabelt agerande på egen hand och inget vi som klubb står bakom. Agerandet är inte på något vis sanktionerat. Vi har pratat med André idag om det inträffade och gemensamt beslutat att gå skilda vägar, säger klubbens ordförande Håkan Eriksson till klubbens hemsida.

Det var inför matchen i torsdags mot Västerås som han på uppvärmningen valde att hämnas en tackling från Per Helmersson från matchen innan genom att i med fart och till synes full kraft svinga en slashing mot vaden eller foten på Helmersson och därefter trycka till honom i nacken.
– Vi är förvånade att en kille som annars är väldigt lugn och uppskattad i gruppen brinner till på detta vis. Hans agerande är oförsvarbart, säger Eriksson som tydligen inte har någon större koll på hur Deveaux karriär i övrigt sett ut.

Deveaux själv har sin version klar. Hade han velat skada Helmersson så hade han också gjort det.
– Känslorna tog överhand för mig där under några sekunder. Även om mitt rykte verkar föregå mig är jag inte en våldsam person. Om något, möjligtvis en passionerad spelare. Mitt uppsåt var aldrig att åsamka någon allvarlig skada och med tanke på att jag är en mycket större person än Per Helmersson är det klart att om skada varit min intention hade han inte kunnat spela matchen eller den påföljande, säger Deveaux.

Han väljer ändå att be om ursäkt för överfallet och för de kommentarer han utdelade efter matchen igår. Samtidigt som han passar på att tycka lite synd om sig själv för att han kanske kan få långsiktiga skador för tacklingen han fick. Men ändå valde att spela vidare efter trots hjärnskakningssymptom.
– Jag inser att jag har gjort några starka kommentarer i stridens hetta efter att vi vann matchserien mot Västerås och vill ta detta tillfälle be om ursäkt till Västerås, till Per Helmersson och till alla hockeysupportrar efter att jag tappade mitt humör. Jag hoppas att det inte finns några långsiktiga skador på mig själv efter tacklingen jag fick och jag vet att där inte finns några skador hos Västerås med anledning av händelsen. Fokus ska vara på Rögle BK. Vi är ett starkt lag som har jobbat hårt tillsammans detta året och tog oss till SHL, det förtjänar att hamna i fokus nu.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL