WÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
Skellefteå AIK

Skellefteå sudden-vann – efter flippmacka och halvvolley: ”Det är skönt när det går hem”

ANNONS

Skellefteå gjorde precis som i kvartsfinalen. Man behövde sudden death för att säkra den tredje matchsegern med 3-2. Den här gången var det Niclas Burström som avgjorde med ett mål som krävde hög precision när han klippte till på halvvolley efter en backhandflipp från unge succéspelaren Axel Holmström.
– Jag får ganska mycket tid och vanligtvis är det väl ett par klubbor emellan där och sen försökte jag bara såsa över deras klubbor. Det är skönt när det går hem, säger Axel Holmström.

Skellefteå behövde förlängning när man vann den tredje kvartsfinalen mot Brynäs när det begav sig. Då vann man med 3-2 sedan Axel Holmström spelat fram Daniel Widing till segermålet.

Det var ett liknande scenario på onsdagen när Skellefteå tog ledningen med 3-0 i matcher mot Linköping. 2-2 efter ordinarie tid, sen klev Axel Holmström ut och spelade fram till segermålet. Den här gången var det till Niclas Burström och det var dessutom på ett ganska läckert sätt när han hade pucken bakom mål och serverade en fristående Burström i slottet med en backhandflipp som Burström klippte in på uppstuds.
– Jag uppfattade väl att Linköpings backar varit inne en stund. Jag får ganska mycket tid och vanligtvis är det väl ett par klubbor emellan där och sen försökte jag bara såsa över deras klubbor. Det är skönt när det går hem, säger Axel Holmström till C More.

”KÄNNS SOM DE SPELAR LITE MER DISCIPLINERAT OCH TAJTARE”

Holmström, som hade assist även på Skellefteås 1-1-mål, har svarat för elva poäng på de sju matcherna i slutspelet, var en smula mer intresserad av att beskriva det där segermålet än målskytten Burström var.
– Kul att göra mål. Så… det var jättekul, förklarade matchvinnaren målet och fortsatte med att förklara att det inte direkt är över ännu.
– Vi har 3-0 men vi kan ju inte slappna av för det, det är ju först till fyra. Det är bara att ladda om för fredag.

Däremot hade han desto mer att säga om hur han kände att Linköping uppträdde idag jämfört med de två inledande matcherna, där man släppte in tolv mål.
– Det känns som att de spelar lite mer disciplinerat och tajtare. Släpper inte till lika mycket. Men det känns som vi skapar sjukt mycket ändå. Sen har vi ju Mackan där bak också.

Roger Melin var inne på samma sak och var betydligt mer nöjd med hur laget genomförde matchen ikväll jämfört med tidigare insatser.
– Jag tycker att vi spelar bra idag. Framförallt vårat försvarsspel har varit mycket, mycket bättre än i de andra matcherna och det var väl framförallt det vi ville se idag. Sen kanske det har blivit på bekostnad av vårat offensiva spel, där vi inte skapade lika mycket som tidigare. Men ändå tillräckligt mycket för att vi skulle ha kunnat vinna matchen.

LHC ledde matchen med 1-0 från slutet av första perioden till slutet av andra när Skellefteå vände till 2-1 på bara 22 sekunder när John Norman och Patrik Zackrisson nätade.
LHC kvitterade i början av tredje. Då styrde Nichlas Hardt ner ett backskott från Jonas Junland mellan benskydden på Markus Svensson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL