FICK SIN REVANSCH. Eric Himelfarb och Fabian Brunnström tvingades bort från Leksand. I kväll fick de den ultimata revanschen.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

Eric Himelfarb fick sparken av Leksand under säsongen och hamnade i Malmö. Där var han i kväll med om att skicka ut sin gamla klubb ur SHL samtidigt som han bidrog till att ta upp sin nya klubb i motsatt riktning.
– Det är härligt att få vinna här, men tycker verkligen synd om mina kompisar där inne, säger han till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
”VI ÄR TILLBAKA!”
Så ekade det i Tegera arena för andra gången på tre säsonger. Men den här gången var det inte Leksand som fick jubla. Det var Malmö. Efter en märkligt krokig säsong har skåningarna åter tagit sig upp till högsta serien.
– Jag kan inte klä ord på känslan just nu. Det är så jäkla starkt av oss. Vi har varit uträknade hela säsongen och så vänder vi det och spelar så här på slutet. Det är helt jäkla magisk, säger ex-leksingen Jens Jakobs i jublet till hockeysverige.se och fortsätter;
– Jag vet inte varför vi vann just den här matchen. Du såg säkert mer där uppifrån (pressläktaren) än jag gjorde. Det är den värsta matchen jag har spelat i mitt liv.

Vad händer i kväll?
– Jag vet inte, men vi ska åka buss, skrattar Jens Jakobs.

Eric Himelfarb fick lämna Leksand under säsongen och när hockeysverige.se träffar honom är han ödmjuk inför sina kompisar i sitt gamla lag.
– Det är en härlig känsla. Jag har fått vara med om det här i tidigare med Rögle…, säger han innan han avbryts av publiken som skanderar hans namn
– Look at these people! Nu ska vi åka tillbaka och fira i Malmö. Det här är vad hockey går ut på, att vinna.
– Det är härligt att få vinna här, men tycker verkligen synd om mina kompisar där inne. Det är väldigt bra killar. Man har verkligen hamnat i en jobbig situation.

Även tränaren Mats Lusth, duktigt blöt av Champagne, stannade till för att beskriva sina känslor och förklara varför Malmö nu är ett SHL-lag.
– Vi är ett SHL-lag, för över sju matcher var vi bättre i flera perioder och jag tycker att det är rättvist i slutändan.
– Vi har varit uträknade flera gånger av en massa experter. Vårt spel har inte alltid stämt, men vi har alltid kommit tillbaka. Det är en jäkla styrka att skita i allt runt omkring och komma tillbaka. Till slut blev det vi mot världen.

En som gick runt på isen som i trans var Johan Svensson, mer känd som Mr. Madhawk.
– Det här är helt sjukt. Jag har sett 335 matcher i rad med det här jävla laget. Att då få uppleva detta i denna av alla hallar… Malmö krigar, krigar och krigar, därför är man i SHL, avslutar Mr. Madhawk.