Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Efter förra säsongen lämnade 20-årige Daniel Zaar sitt Rögle för spel i Luleå, där han under säsongen har producerat 27 poäng på 55 grundseriematcher. Nu är hans åtaganden till Luleå, som han var utlånad till från Columbus, avslutade och den nyblivne landslagsmannen Zaar öppnar därmed för en återkomst till SHL-nykomlingen.

– Ja, självklart är det så. Rögle är trots allt hemma och det är en speciell känsla att spela där. Sen har jag trivts jättebra även i Luleå, men Rögle är absolut ett alternativ. Jag ville väldigt gärna fortsätta i Rögle efter förra säsongen och det var jobbigt att lämna. Förmodligen hade jag stannat om vi hade gått upp då, men det var bra för mig att flytta hemifrån och klara mig helt själv, säger Zaar till Helsingborgs Dagblad.

Columbus äger dock fortfarande rättigheterna till den unge forwarden, som så småningom kommer att åka över för att delta i NHL-klubbens försäsongsläger. Det är inte uteslutet att han blir kvar i Nordamerika under nästa säsong – men likaväl kan dörren stå öppen för SHL-spel om det inte blir något efter lägren.

– Det är ett beslut som jag får ta då. Columbus får säga vad de tycker också, de äger ju rättigheterna och vi får komma överens om det alternativet som är bäst. Jag vill spela där jag får mycket istid och får utvecklas som mest.