FEMTE RAKA FINALEN. Skellefteå är i final igen. Dominanten är topp-två i Sverige för femte året i följd.
Skellefteå AIK

Klappat och klart – Skellefteå är i femte raka finalen

Det såg ett tag ut som att Linköping skulle lyckas stjäla ytterligare en match i semifinalserien mot Skellefteå. Men ett mäktigt segerryck i slutperioden säkrade en femte SM-final i rad för guldfavoriterna.
– Hockeylivet leker just nu, säger hjälten Axel Holmström efter att finalplatsen säkrats.

Efter Linköpings seger på hemmaplan i fredags lyckades Skellefteå idag säkra sin femte raka SM-final. Trots underläge med 1-0 inför slutperioden, efter att Broc Little styrt in ledningsmålet för gästerna, stod man som klara segrare när klockan tickat upp på 20 minuter i den tredje perioden.

Och i vanlig ordning spelade slutspelssensationen Axel Holmström en stor roll i segern. Det var 18-åringen som kvitterade i upptakten av slutperioden, med ett mäktigt skott från slottet.
– Vi kände att vi kört på bra matchen igenom och haft många bra lägen. Vi visar på bra tålamod hela tiden, så det var skönt att vi fick in den till slut, sa Holmström till TV4.

Holmström är nu bara ett mål ifrån att tangera bröderna Sedins poängrekord för juniorer i ett SM-slutspel.
– Det är bara en kul grej, men ingenting jag tänker på. Däremot kan jag säga att hockeylivet leker just nu.

Skellefteå tog över totalt efter målet, och i mitten av perioden kom segerrycket. Inom loppet av 35 sekunder sköt Oscar Sundqvist och Martin Lundberg sina första mål i slutspelet. De båda fullträffarna sänkte Linköping, och säkrade finalplatsen för de två senaste årens mästare.

För Linköpings del tar säsongen slut i semifinal för tredje året i följd. Vid samtliga tillfällen har just Skellefteå varit deras banemän. I morgon kan det avgöras om Skellefteå får möta Växjö eller Frölunda i SM-finalen.