Mika Zibanejad
Washington

Zibanejad nådde milstolpe – Ottawa med i racet

För första gången i karriären har Mika Zibanejad skjutit 20 mål under en NHL-säsong. Nattens mål betydde 3-0 i i 4-3-vinsten mot Washington, och Ottawa är därmed fortsatt en del av slutspelsracet.

New York Rangers, Montréal Canadiens och Tampa Bay Lightning är klara för slutspelet från den östra konferensen. Där bakom är det en stenhård kamp mellan sex lag om de fem sista platserna, med tre, fyra matcher kvar att spela.

Ottawa och Washington är två av lagens om slåss om platserna, och just de lagen möttes i natt. Trots en fenomenal upphämtning från Washington blev de emellertid nattens stora förlorade, då de missade chansen att säkra en slutspelsplats.

Ottawa gick upp till 3-0 redan innan klockan hunnit upp på 10 minuter i den första perioden. Mark Stone och Clarke MacArthur sköt de två inledande målen, innan Mika Zibanejad slog till när tidsuret markerade 9:56. Det var svenskens 20:e mål den här säsongen, och därmed har han nått upp till den fina milstolpen för första gången i karriären.

Washington kom som sagt ikapp och tog matchen till förlängning efter mål av Marcus Johansson, Mike Green och Troy Brouwer. Men när det blev dags för förlängning lyckades Ottawa ändå avgöra när Kyle Turris fick pucken förbi Braden Holtby.

Turris mål gör att det alltjämt pågår en stenhård kamp om slutspelsplatserna. Ottawa är just nu utanför topp-åtta, men man har bara tre poäng upp till en trio lag bestående av Pittsburgh, Detroit och Boston. Av de fyra lagen har Boston tre matcher kvar att spela, medan de övriga har fyra.