Dmytro Timashov.
QMJHL

Timashov bakom vändningen – ledde Québec till avancemang

Än är inte säsongen över för QMJHL:s succésvensk Dmytro Timashov. I natt hjälpte han Québec Remparts till avancemang i slutspelet genom att skjuta ett synnerligen viktigt mål i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen mot Cape Breton Screaming Eagles.

Québec hade hamnat i ett tidigt underläge med 0-2 när Timashovs sena reducering i första perioden gav hemmalaget nytt liv i matchen. I den andra perioden sköt Remaprts nämligen tre obesvarade mål och kunde slutligen vinna med bekväma 6-3 efter att amerikanen Adam Erne skjutit två av målen och även svarat för en assist.

I kvartsfinalspelet ställs Remparts nu mot Charlottetown Islanders som coachas av den tidigare NHL- och örebroforwarden Gordie Dwyer.

En annan sevärd spelare som förlängde sin säsong i natt var dansken Nikolaj Ehlers. När hans Halifax Mooseheads vann den sjunde och avgörande matchen mot Shawinigan Cataractes med 2-1 passade JVM-stjärnan på att bli övertidshjälte. Ehlers toppar också slutspelets poängliga med 15 poäng (2+13) på sju matcher. Timashov är trea i samma poängliga med tio poäng (3+7) på sju matcher.