http://shop.eliteprospects.com
Ishockey, Shl, Skellefteå - Örebro Johannes Jönsson.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

I går rapporterades det om att Tingsryd hade en trio på kroken inför det stundande äventyret i HockeyAllsvenskan. En av dessa var målvakten Johannes Jönsson, som gjorde 42 A-lagsmatcher för Tingsryd under säsongerna 2007/08 och 2008/09. Sedan dess har han spelat för Kristianstad, Nybro, Örebro, Almtuna, Skövde och senast Vita Hästen.

Men nu är 25-åringen, som förutom de två a-lagssäsongerna i Tingsryd även spelat för klubben som junior, klar för en comeback.
– Från min sida var det ett lätt beslut att ta. Jag hade kontakt med flera klubbar i Allsvenskan men kände tidigt att Tingsryd var ett bra alternativ, om de gick upp. När jag började fundera kring detta var avancemanget inte klart ännu, säger han till lagets hemsida.

De senaste säsongerna har Johannes Jönsson tillhört Örebro. I fjol fick han göra sex SHL-matcher innan han blev utlånad till Vita Hästen, där det blev 14 matcher och en räddningsprocent på 93,9.
– Förra säsongen var riktigt rolig och vi fick en bra start med Vita Hästen, det höll ju till och med på att gå hela vägen. Jag stod ungefär hälften av matcherna under tiden jag var där, sedan fick jag åka tillbaka till Örebro några gånger också.

Annons: