Växjö Lakers HC

Skellefteås snabba replik – nollade Växjö på bortais

ANNONS

Den svidande hemmaförlusten senast förvandlades till motivation. I den andra finalmatchen hittade Skellefteå tillbaka till sitt vägvinnande spel och kvitterade finalserien mot Växjö efter en säker 3-0-seger i Vida Arena.

VÄXJÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Skellefteå hade åtta raka finalsegrar inför första mötet med Växjö i söndags. Där tog segersviten slut efter att gästerna från Småland vunnit med 2-1. Förlusten fungerade som utmärkt inspiration för de senaste årens svenska mästare. I returmötet i Vida Arena kom revanschen.

Skellefteå fick en smakstart när Patrik Zackrisson prickade in 1-0 på Janne Pesonens passning redan efter 3.29. Det var ett mål som satte omedelbar press på hemmalaget och tvingade dem att gå på offensiven tidigt. Växjö skapade en del chanser i första perioden, men Markus Svensson svarade för ett par riktigt fina räddningar som gjorde att gästerna kunde hålla ´ledningen perioden ut.

Skellefteå var det bättre laget i andra perioden och höll effektivt sina motståndare på utsidan även när man fick längd på anfallen. När Växjö inte fick utdelning utnyttjade Skellefteå hemmalagets misstag till att utöka ledningen. Först fram till 2-0 efter att John Norman norpat pucken av Patrik Lundh bakom Växjös kasse. Pucken gick fram till Axel Holmström som iskallt spelade fram Kirill Kabanov till öppet mål. Matchen avgjordes sedan definitivt när Rob Schremp – ombytt för blott andra gången i slutspelet – sköt 3-0 i numerärt överläge med ett skott som Cristopher Nilstorp borde ha stoppat. Pucken slank in mellan benen på målvakten, som ersattes av Stefan Steen inför den tredje perioden.

Avslutningen blev en transportsträcka där Skellefteå visade prov på tålamod och kontroll. 3-0 ger 1-1 i matcher och en oviss fortsättning på finalserien inför finalmatch tre i Skellefteå Kraft Arena på torsdag.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM