Filip Cruseman, Vyacheslav Trukhno, Ove Molin, Kristoffer Söder och Alexander Bergström.Foto: Bildbyrån

Karlskrona jobbar på för fullt inför debuten i SHL. I dag presenterade klubben en ny assisterande tränare och fyra kontraktsförlängningar.

På ledarfronten har klubben sedan tidigare hämtat in Michael Sundlöv som ny sportchef – och i dag blev en annan Brynäs-profil klar för klubben. Som det ryktats om tidigare blir Ove Molin ny assisterande tränare i klubben.

– Jag är relativt ny som tränare och att komma till en klubb som är relativt ny också på den här nivån tycker jag passar mig och föreningen jättebra. Jag ska inte stå och svära här men jag kommer jobba väldigt, väldigt hårt i alla fall, säger Ove Molin på Karlskronas presskonferens.

FYRA FORWARDS FÖRLÄNGER
Dessutom har klubben förlängt kontrakten med fyra spelare: Alexander Bergström, Vyacheslav Trukhno, Filip Cruseman och Kristoffer Söder.

Alexander Bergström har gjort över 400 matcher i HockeyAllsvenskan för Rögle, Oskarshamn, Borås, Malmö och Karlskrona. 29-åringen har tillhört KHK i två säsonger och gjort 83 poäng (38+45) på 101 matcher i klubben. Den senaste säsongen var anfallaren assisterande lagkapten i Karlskrona – och nu har han skrivit på för tre nya år.

Vyacheslav ”Slava” Trukhno, 28, inledde fjolårssäsongen i Djurgården där det blev sju poäng på 25 SHL-matcher. I december bytte han klubb till Karlskrona, där han sköt 13 poäng (4+9) på 19 matcher i grundserie och direktkval. I Sverige har forwarden dessutom representerat Asplöven och Luleå. Nu har han förlängt kontraktet med två år.

Den 24-årige forwarden Filip Cruseman har också förlängt kontraktet med två år. Cruseman spelade juniorhockey för Djurgården innan han, via en vända i Enköping och spel i division 1, skrev på för Karlskrona inför säsongen 2013/14. Han har gjort 50 poäng (29+21) på 96 allsvenska matcher.

Den fjärde kontraktsförlängningen som klubben presenterade var av forwarden Kristoffer Söder, som därmed går in på sin sjätte säsong i Karlskrona. 23-årige Söder, som har gjort 270 matcher för KHK, producerade den gångna säsongen åtta poäng på 52 matcher i grundserien och har nu förlängt sitt kontrakt med två år.