Mikael Wikstrand.
SHL

KLART: Färjestad hämtar landslagsback från rivalen

ANNONS

Det slog ner som en bomb i slutet av förra veckan. Nu är det klart – landslagsbacken Mikael Wikstrand kommer under nästa säsong att spela för Färjestad.
– Vi är givetvis väldigt glada över att ha landat in ”Micke” här i Färjestad BK, säger sportchefen Leif Carlsson på en presskonferens.

I fredags rapporterades det om att Mikael Wikstrand var på väg att lämna Frölunda för att gå till konkurrenten Färjestad. Wikstrand, som ägs av Ottawas organisation men varit utlånad till Frölunda, ville fortsätta i Sverige men ha närmare hem till Dalarna. I dag presenterade Färjestad så den 21-årige landslagsbacken.
– Vi kommer ha enormt stor nytta av ”Micke”, som jag anser är en av Sveriges bästa tvåvägsbackar, säger sportchefen Leif Carlsson på FBK:s presskonferens.

Färjestad hade inte från början haft Wikstrand på radarn. Leif Carlsson menar att spelarens agent hörde av sig till klubben sent och att allt därefter gick snabbt. FBK nådde en överenskommelse med Frölundas general manager Christian Lechtaler på tisdagskvällen och i morse blev allt klart.
– Det är snabba svängar i den här branschen. ”Micke” hade önskemål om att vara kvar ytterligare ett år i Sverige innan han kanske tar klivet över till andra sidan och kontraktet med oss i Färjestad BK är därför på ett år, säger Leif Carlsson.

”FÄRJESTAD VAR DET BÄSTA ALTERNATIVET”
Mikael Wikstrand gjorde under den gångna säsongen 25 poäng (5+20) på 59 SHL-matcher, slutspel inräknat. Han bekräftar på presskonferensen att han ville ha närmare hem.
– Jag ringde min agent i fredags kväll och ville komma närmare hem och då sa han att han skulle kolla marknaden i helgen. Då kom Färjestad och var sugna och så gjorde vi klart väldigt fort, säger Mikael Wikstrand på Färjestads presskonferens.

Wikstrand är nöjd med bytet och ser fram emot en säsong i Färjestad.
– Det är en fantastisk förening, de slåss alltid om guld och siktar alltid högt. Jag vill vara en del av det och jag tycker att Färjestad var det bästa alternativet.

Det är inte heller några problem för Ottawa, som äger spelarens rättigheter, att Wikstrand blir kvar i Sverige ett år till fast i en annan klubb.
– Den dialogen har min agent skött till hundra procent. Vi har sagt att jag kommer byta lag i Sverige och då har de sagt att det inte är några större problem. Vill jag spela i Sverige så blir det så, säger Wikstrand.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games