MATCHSTRAFF. P.K. Subbans första slutspelsmatch för säsongen slutade i förtid.
Ottawa

Montréal överlevde stjärnans matchstraff: ”Verkade som han ville skada mig”

Självmål av den ena stjärnbacken och ett matchstraff på den andra. Trots de tuffa förutsättningarna lyckades Montréal Canadiens få med sig segern i det första slutspelsmötet med Ottawa Senators.
– Det verkade som han ville skada mig, säger Ottawas forward Mark Stone om det omdebatterade hugget han fick över armen av P.K. Subban i 3-4-förlusten i natt.

Montréal Canadiens och Ottawa Senators bjöd som väntat på en blixtrande första slutspelsdrabbning i Bell Centre. De kanadensiska rivalerna flög på varandra som två adrenalinstinna stridspittar och i vissa fall kanske tändningen var alltför stor.

Knappt halvvägs in i den andra perioden drabbades hemmalagets stjärnback P.K. Subban av matchstraff efter att ha delat ut en slashing mot armen på Ottawas rookiestjärna Mark Stone. Den sistnämnda försvann ut i omklädningsrummet i stora plågor och återvände i tredje perioden, trots att coachen Dave Cameron menade på att han inte var hundra procent. Stone ansåg att Subban försökt skada honom med flit.
– Han hade försökt sig på det där ett par gånger. Han försökte sikta in sig på mig ett par gånger vid några tekningar i den första perioden, säger Mark Stone till Canadian Press och tycker att Subban borde bli avstängd.
– Det är upp till ligan, men det var inget dåligt hugg. Det verkade som om han ville skada mig. Jag tycker att han förtjänar en avstängning. Det såg ut som han gjorde det avsiktligen.

Canadiens coach Michel Therrien höll inte med.
– Det var en slashingutvisning, men från vårt perspektiv var det inget matchstraff, menar han.

Ottawa sköt två mål under det följande numerära överläget, men släppte också in ett mål från Lars Ellers klubba i en andra period som inte kan beskrivas som annat än vild. Efter att Montréals andra stjärnback Andrej Markov gett Ottawa ledningen med ett självmål i första perioden kom Canadiens tillbaka starkt och vann andra perioden med 4-2, Subbans snedsteg till trots.

När matchen avgjordes sent i den andra perioden var det två nyförvärv från Buffalo Sabres som gick i bräschen. Bryan Flynn och Torrey Mitchell kom båda till Canadiens alldeles innan trade deadline och spelade en avgörande roll. Mitchell sköt 1-1-målet framspelad av Flynn som hade ytterligare en assist innan han sköt det matchvinnande 4-3-målet.

I Ottawa var både Erik Karlsson och Mika Zibanejad framträdande. Karlsson hade två assist och spelade hela 30.55 medan Zibanejad sköt ett av Ottawas mål och spelade drygt 17 minuter.

Montréal – Ottawa 4-3 (0-1, 4-2, 0-0)