• Publicerat 16 april, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jaroslav Halák.Foto: All Over Press

Han avslutade säsongen med Washington Capitals i fjol. Nu ska Jaroslav Halák försöka avsluta säsongen åt sina forna lagkamrater i år. I den första konferenskvartsfinalen ledde den slovakiske burväktaren New York Islanders till en tung bortaseger mot Capitals.

Islanders vann med 4-1 efter att Halák stoppat 24 av 25 skott och vunnit den omdiskuterade målvaktsmatchen mot Braden Holtby, som inte kom upp i samma klass som sin konkurrent.
– Varje gång vi hamnade i en tuff situation var han alltid där och gjorde en viktig räddning för oss. Det var en bra start för vårt lag och för honom och vi kommer att behöva mer av det framöver, säger lagkamraten Josh Bailey om Halak till nhl.com.

Just Bailey var en av spelarna som lyfte Islanders offensiv i natt. Han spelade fram tvåmålsskytten Brock Nelson till 1-0 och satte själv viktiga 3-1 halvvägs in i matchen. Ryan Strome sköt det matchvinnande 2-1-målet efter en vunnen tekning av John Tavares tidigt i den andra perioden.

Marcus Johansson sköt Washingtons enda mål när han kvitterade till 1-1 i den första periodens slutminut. Aleksandr Ovetjkin sköt inte mindre än åtta skott på mål, men fick inte hål på Halak.

André Burakovsky var inte ombytt för Capitals.

Washington – N Y Islanders 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Washington:
Marcus Johansson (1).
N Y Islanders: Brock Nelson 2 (2), Ryan Strome (1), Josh Bailey (1).
N Y Islanders leder med 1-0 i matcher.