Pär Mårts och Marcus Sörensen.
Nyheter

Tjeckisk torsk för Tre Kronor i Umeå

Om två veckor spelar Tre Kronor VM-premiär mot Tjeckien inför ett fullsatt O2 Arena i Prag. På fredagskvällen ställdes nationerna mot varandra i en träningsmatch i Umeå, en match som Tjeckien vann med 4-1.

Martin Zatovic gjorde ett tidigt tjeckiskt ledningsmål i den första perioden. Den ledningen höll sig ända till den tredje perioden där det blev lite mer action. Där satte Adam Polasek 2-0 innan Marcus Sörensen satte Sveriges tröstpuck framspelad av hemmasonen Lucas Wallmark.

Därefter var det dags för matchens stora profil att punktera tillställningen. Pardubices Lukas Radil hade innan sitt 3-1-mål haft assist på de tidigare tjeckiska målen. Nu satte han inte bara 3-1 utan även 4-1 i tom kasse sedan svenske målvakten Joel Lassinantti ersatts av en extra utespelare.

På söndag möts nationerna igen. Då i Eo.n Arena i Timrå, där legendaren Mats Näslund samtidigt ska hyllas för sina insatser i moderklubben.

Sverige-Tjeckien 1-4 (0-1, 0-0, 1-3)
Period ett: 07.55 0-1 Martin Zatovic assist Lukas Rafil, Petr Koukal
Skott: 6-8
Period två: 03.05 utv. 2 min lagstraff Tjeckien too many players on the ice, 04.01 utv. 2 min Mattias Sjögren high sticking, 15.17 utv. 2 min Vladimir Sobotka roughing, 18.12 utv. 2 min Vojtech Mozik interference
Skott: 7-9
Period tre: 02.46 0-2 Adam Polasek assist Jan Buchtele, Lukas Radil, 05.25 1-2 Marcus Sörensen assist Lucas Wallmark, 10.02 1-3 Lukas Radil assist Jan Buchtele, 10.56 utv. 2 min Daniel Gunnarsson tripping, 11.12 utv. 2 min Daniel Rahimi boarding, 18.49 1-4 Lukas Radil
Skott: 11-13.Totalt: 24-30
Utvisningar: Sverige 3×2 min. Tjeckien 3×2 min
Domare: Aleksi Rantala Finland, Jari-Pekka Pajula Finland
Publik: 4 520