Oscar Sundh.
SHL

”Jag ville aldrig lämna HV71 från första början”

ANNONS

Efter två år i exil blev det i går klart att Oscar Sundh återvänder till Jönköping och HV71. Sedan han lämnade klubben har 28-åringens karriärskurva pekat åt fel håll och nu vill forwarden ta revansch i staden han egentligen aldrig ville lämna.
– Det är skönt att komma till en miljö där man har en positiv känsla, säger Jönköpingslagets senaste nyförvärv till hockeysverige.se.

Efter två år som Oscar Sundh spenderat i Luleå och Linköping blev det under gårdagen klart att han återvänder till HV71. Väl tillbaka i en stad där han tidigare haft framgång är det nu tänkt att 28-åringen ska få rätsida på sin karriär igen.
– Det känns jättekul att vara tillbaka och allt har gått väldigt fort. Jag hade ett möte med Davidsson och Hult för någon vecka sedan och efter det var jag än mer övertygad om att det var i HV71 jag ville spela, säger Sundh till hockeysverige.se.

Faktum är att om Sundh själv fått välja så hade han aldrig lämnat klubben för två år sedan. Varför det ändå blev så vill han inte gå in i detalj på.
– Jag ville aldrig lämna klubben från första början, men känner inte att jag vill dra upp det som hände för två år sedan nu. Av olika anledningar blev det som det blev då, men nu är jag bara glad över att få vara tillbaka.

Redan i februari fick forwarden beskedet att han inte var önskad i Linköping inför kommande säsong. Ett beslut som han själv egentligen inte hade så mycket emot.
– Jag fick reda på det i ett möte med Fredrik Emvall i februari, men hade det väl på känn redan tidigare. Sedan kände jag själv att det var viktigt för mig att få ett miljöombyte, så att det inte blev någon fortsättning i LHC var väl ett beslut som var ömsesidigt.

”HAR INTE NÅTT UPP TILL DEN NIVÅ JAG VILL”

Foto: Bildbyrån

Efter att Sundh spelat sin bästa hockey i karriären under de fyra åren han spenderade i Jönköping mellan 2009 och 2013 har det mesta gått utför sedan dess.
– Båda de två senaste åren har varit mycket upp och ner, där det väl egentligen mest varit ner. Jag har inte nått upp till den nivå jag själv vill spela på, samtidigt som det är så att alla går igenom motgångar någon gång under karriären.
– Därför känns det också skönt att nu komma till en miljö där jag har med mig en positiv känsla från tidigare och där jag känner till både klubben och staden. Nu känner jag mig bara extremt motiverad för att dra igång sommarträningen och se till att jag kommer bra förberedd till nästa säsong i HV.

I samband med att han tar steget från Linköping till HV71 får också Sundh en tränare som är motpolen till den han hade under tiden i Östergötland. Att spela under Andreas Johanssons ledarskap är dock något som han ser fram emot.
– Jag träffade Andreas samtidigt som jag träffade Davidsson och Hult och det kändes väldigt bra. Jag tror att jag kommer passa in bra i laget.
– Roger var en väldigt lugn tränare som var bra på att skapa harmoni i gruppen, medan andra ledare kanske är mer verbala. För mig personligen så har jag inget jag föredrar mer än det andra, utan i slutändan handlar det mer om att du har en bra personkemi med den coach du har för att du ska lyckas.

Om det ännu en gång blir en ”match made in heaven” mellan HV71 och Sundh återstår att se, men klart är i alla fall att 28-åringen inte kunde vara mer motiverad att få visa alla tvivlare vad han går för.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch