LURAD. Sidney Crosby hade lekstuga mot Henrik Lundqvist och NY Rangers.
Pittsburgh

Crosby tystade alla tvivlare: ”Visade att han är en av världens bästa”

Han har kritiserats för att han blir osynlig när det gäller som mest. I natt gav Sidney Crosby svar på tal när han med två mål och en otrolig prestation sänkte New York Rangers i Madison Square Garden.
– Det kändes definitivt bra att göra mål, säger superstjärnan efter att han svarat för en fullträff på de senaste 19 slutspelsmatcherna innan nattens drabbning.

Ett mål på de senaste 19 slutspelsmatcherna och totalt osynlig i det första mötet mot New York Rangers. Samtidigt som det på nytt börjades peka med anklagande fingrar och det höjdes röster om att han är som sämst när det gäller som mest klev Sidney Crosby fram på allvar. Med slutspelets vassaste individuella prestation hittills hjälpte han Pittsburgh att utjämna matchserien mot New York Rangers.

När kanadensaren väl fått hål på Henrik Lundqvist och lyckades spräcka den långa slutspelstorkan i den andra perioden kom ett andra mål av bara farten. Inom loppet av mindre än fem minuter såg superstjärnan till att föra Penguins från 1-1 till 3-1, något som skulle visa sig bli ett segerryck som Rangers aldrig hämtade sig ifrån.
– Du vill bidra och det är så mycket detaljer att tänka på i slutspel, men det kändes definitivt bra att få göra mål, säger Crosby till nhl.com.

”BETYDER MYCKET FÖR HONOM”

Två gånger om i den tredje perioden lyckades visserligen Rangers reducera, men då Chris Kunitz däremellan sköt 4-2 stal Pittsburgh hemmafördelen inför fortsättningen av matchserien. Det var inte heller svårt för spelarna i Penguins att peka ut vem som skulle tillskrivas äran för segern.
– Sidney var fantastisk. Han är utan tvekan en av världens bästa spelare och det bevisade han verkligen i den här matchen, säger backen Ian Cole.

Den tunga ryggsäck Crosby burit med sig efter att inte ha lyckats producera på normal nivå i de senaste slutspelen lär också bli klart lättare nu.
– Det är inte förvånande. Jag ser hur hårt han jobbar varje dag på både träningar och matcher. Det betyder definitivt mycket för honom att få göra två mål och det var enormt viktigt för oss som lag, konstaterar målvakten Marc-André Fleury.

Patric Hörnqvist svarade för en assist till en av Crosbys två fullträffar och hjälpte därmed till att förstöra Henrik Lundqvists kväll. Rangers svenska målvaktsstjärna stoppade endast 18 av 22 skott han ställdes emot i matchen.

NY Rangers – Pittsburgh 3-4 (1-0, 0-3, 2-1)
NY Rangers: Derek Stepan (1), Derick Brassard (2), Rick Nash (1).
Pittsburgh: Sidney Crosby 2 (2) (Patric Hörnqvist), Brandon Sutter (1), Chris Kunitz (1).
Matchserien utjämnad till 1-1 i matcher.