TAR AVSKED. Chris Abbott lämnar Luleå efter sex säsonger.
SHL

Här tar Chris Abbott avsked av Luleå Hockey

ANNONS

Under sex säsonger har han varit Luleå Hockey trogen, varav tre som lagkapten. Nu är Chris Abbotts tid i klubben över. I ett öppet brev till fansen i Luleå tackar han för sina år i lagets tröja. 
– Jag tänker inte svara på en massa frågor om de strandade förhandlingarna med Luleå Hockey, skriver han i ett mejl till NSD.

Det har under en tid varit känt att förhandlingarna mellan lagkaptenen Chris Abbott och Luleå Hockey inte har gått som planerat. Härom dagen publicerade Sportbladet uppgifter om att den 31-årige kanadensaren ska vara på väg till HV71. Nu står det också helt klart att det inte blir någon fortsättning i Luleå.

Efter sex år i klubben, varav de tre senaste som lagkapten, har Abbott nu aviserat att han lämnar Norrbotten. I ett öppet brev som NSD publicerar i dag tackar han för sig. Här är en översättning av brevet i sin helhet:

”Till alla våra vänner och fans av Luleå Hockey.
Det är med ett tungt hjärta som jag har beslutat mig att lämna Luleå. De senaste sex åren har Cam och jag haft nöjet att kalla Luleå för vårt hem. Människorna i Luleå och Norrbotten har välkomnat oss in i deras gemenskap och fått oss att känna oss som en av dem. Våra år i Luleå har varit oerhört angenäma och staden har blivit som ett andra hem för oss. Av samma anledningar har det varit en sann ära att bära Luleås tröja. Jag kan bara hoppas att vi i era ögon har representerat Luleå på ett tillfredsställande sätt både på och utanför isen.
Personligen är jag djupt ärad över att få ha varit kapten för en så pass stolt organisation. Det har varit min enskilt största upplevelse som idrottsman. Även om vi har upplevt en hel del framgångar under de senaste sex åren har Cam och jag bara saknat en sak, att inte kunna hjälpa Luleå till ett SM-guld.
Det är svårt att sätta ord på hur tacksamma vi båda är gentemot Luleå Hockeys fans. Ni har stöttat oss fullt ut sedan vår första matcher och fortsatt att göra det. Speciellt Cam som har genomgått en del väldigt tuffa perioder. Jag kommer att sakna att spela hårt för er. Jag förstår också utmaningen varje SHL-lag genomgår när de ska skapa en trupp år efter år. Under min tid i Luleå har lagledningen gång på gång funnit sätt att sätta konkurrenskraftiga lag på isen. Så jag vet att förändringar ofta är ett måste. Från starten av kontraktsförhandlingarna har det varit uppenbart att lagledningen ville gå i en annan riktning. Som jag har sagt tidigare har det varit ett utmanande slut på min tid i Luleå, men nu ser jag fram emot en ny utmaning på annat håll och önskar Luleå Hockey allt det bästa inför nästa säsong.
I slutändan lämnar jag klubben med många fina minnen och vänskap som kommer att följa mig resten av livet. Det har varit en ynnest att bära Luleås tröja. Vi kan inte tacka er nog mycket för den möjligheten.

Med vänlig hälsning,
Chris Abbott”

Chris Abbott spelade 301 SHL-matcher och gjorde totalt 171 poäng för Luleå under sin tid i klubben. Hans tvillingbror Cam Abbotts hockeyframtid är allt jämt osäker efter den hjärnskakning han drabbades av i kvartsfinalserien mot Frölunda. Cam Abbott har haft svåra hjärnskakningsproblem tidigare i karriären.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL