Henke – chef i slutspel.
Winnipeg

NHL-bloggen: Snabbanalys av nattens matcher

ANNONS

Winnipeg–Anaheim 5–4 (1–1, 2–3, 1–0, 1–0)
W: Lee Stempniak, Tyler Myers, Blake Wheeler, Bryan Little.
A: Cam Fowler, Corey Perry, Jakob Silfverberg, Ryan Kesler, Rickard Rakell.

Det var bäddat för en hejdundrande hockeyfest här. Den mest uppsnackade matchen i hela slutspelet var Jets första hemmamatch, och Winnipegs-borna levde upp till pressen. Stämningen var magisk och det blev inte direkt sämre när Jets tog ledningen. Matchen böljde fram och tillbaka men i slutändan kunde Ducks på nytt komma igen från underläge och sedan vinna i förlängning, efter att Rickard Rakell avgjort med en styrning.

Ducks har onekligen imponerat i den här matchserien och har spelat klart bättre än i slutet av grundserien. Med 3–0 är det bara en fråga om när det här avgörs. Låt oss hoppas, för de fantastiska Manitoba-fansens skull, att Jets i alla fall stjäl nästa match.

Matchens chef: Jakob Silfverberg
Efter match två hyllade jag Jakob i den här krönikan, och i natt var han ännu bättre. Silfverberg gjorde 1+2, varav det andra assisten till Ryan Kesler var en riktigt grann macka. Vad som också imponerade var hans hårda jobb längs sargerna och i boxplay. Flera gånger tog han villigt emot tacklingar bara för att kunna hålla kvar eller spela ut puckar. Så även i sekvensen innan Rakells sudden-avgörande, där han nöp fast pucken så resten av kedjan kunde byta och sedan i zon lämnade över till Rakell med vänner.

Pittsburgh–New York Rangers 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)
P: Patric Hörnqvist
N: Carl Hagelin, Chris Kreider

Rangers började stabilt och hade efter två perioder en relativt stabil 2–0-ledning. I tredje släppte de in Pens i matchen, både målmässigt och spelmässigt. Patric Hörnqvist kasse blev dock den enda Henrik Lundqvist släppte förbi sig och Rangers kunde kliva upp i en 2–1-ledning i matchserien.

Många kloka människor (jag) förväntade säga att Rangers skulle avfärda Pittsburgh relativt lätt, men så har inte varit fallet. Pittsburgh lär känna att de är med i matchen och lär komma ut hårdare i nästa hemmamatch.

Matchens chef: Henrik Lundqvist
Eftersom vi är ruggigt partiska åt det blågula hållet i den här bloggen fortsätter vi det svenska temat i chef-kategorin. Lundqvist räddade 23 av 24 skott totalt, men det var framför allt i den tredje perioden han fick göra skäl för sin i ärlighetens namn ganska väl tilltagna lön. Pens sköt då mer än hälften av alla sina skott i matchen, 13, och Lundqvist släppte bara en kasse förbi sig. Den kunde han inte göra mycket åt, då Hörnqvist bökade in pucken efter en sanslös kalabalik framför Rangers-kassen.

Minnesota–St Louis 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)
M: Jason Pominville, Zach Parise, Nino Niederreiter

Känner ni hur slingrande panikormar börjar kräla ur hål i marken i Missouri? St Louis är legat farligt nära titeln ”Nästa San Jose” ett tag nu, och en förlust i åttondelen i år igen skulle cementera fast dem vid stämpeln som ett grymt grundserielag som inte klarar av att leverera när det gäller.

Nattens 3–0-torsk, med futtiga 17 skott på mål, övertygar verkligen inte. Det kommer säga oerhört mycket om Blues anno 2014-15:s mentala kapacitet att se hur de studsar tillbaka från detta i match fyra.

Matchens chef: Zach Parise
Parise visade i natt vilken katalysator han är för Minnesota när han tillsammans i samarbete med vapendragaren Jason Pominville inom loppet av två minuter gav Wild kommandit i matchen. Först spelade han fram Pominville till 1–0, sedan grötade han själv in 2–0 med samme Pominville som passningsläggare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch