Brent Seabrook.
Nyheter

Övertidsspecialisten avgjorde maratonmatch: ”Glad att det är över”

När laget vann Stanley Cup 2013 sköt han två viktiga övertidsmål. I natt höll sig backstjärnan Brent Seabrook framme igen. I den tredje övertidsperioden sköt han Chicago Blackhawks till 3-1 i matcher mot Nashville Predators.
– Jag är mest bara glad att det är över, skrockar han efter 3-2-segern.

Chicago Blackhawks är nära ett avancemang till andra slutspelsrundan. Nattens maratonmatch mot Nashville Predators varade i 101 minuter innan Brent Seabrooks slagskott från blålinjen ramlade in bakom en skymd Pekka Rinne. Då var klockan en bra bit efter 01.00 lokal tid.

Seabrook har blivit något av en övertidsspecialist för Chicago Blackhawks i slutspelstider. När laget vann Stanley Cup 2013 låg han bakom två övertidsavgörande, bland annat genom att skjuta Blackhawks till seger i den sjunde och avgörande konferenssemifinalen mot Detroit Red Wings.

Nattens mål tidigt i den sjätte perioden kom efter att Patrick Kane gett backen ett perfekt skottläge från blålinjen medan Bryan Bickell stod i vägen för målvakten Rinne.
– Jag är bara glad att det är över. Det har varit en lång natt och jag är glad att fansen höll i gång och gav oss energi, säger han till NBC efter avgörandet.

EKHOLM SPELADE ÖVER 43 MINUTER

Seabrook spelade 33.30 i matchen, men det var långt ifrån värst på isen. Backkollegan Duncan Keith var värst av utespelarna med 46.19 medan Nashvilles schweizare Roman Josi spelade över 45 minuter. Mattias Ekholm var värst av svenskarna med sina 43.17.
– Man känner sig alltid trött, men våra sjukgymnaster och naprapater såg till att vi drack ordentligt och fick i oss vad vi behövde för att kunna fortsätta prestera. Fem perioder är mycket hockey och nu är jag bara glad att det är över, säger Brent Seabrook.

Framför allt kom matchen att bli en målvaktsduell mellan hemmalagets nya älskling Scott Darling och Pekka Rinne. Darling har varit exceptionell sedan han ersatte formsvage Corey Crawford och motade inte mindre än 50 skott i natt. 26-åringen har bara släppt in fyra mål på 229 minuter slutspelshockey och räddat 127 av 131 skott på sina tre slutspelsmatcher så här långt.

Natten mot fredag kan Chicago säkra sitt avancemang till andra rundan. Då spelas match fem i Bridgestone Arena i Nashville.

Chicago – Nashville 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)