Nicklas Danielsson.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Det blir ingen återkomst till SHL för den svenske landslagsmannen Nicklas Danielsson. I dag skrev han istället på för 1+1 år i schweiziska Lausanne.
– Vi är mycket glada över att ha värvat den här spelaren, säger sportchefen Jan Alston till lagets hemsida.

Nicklas Danielsson har varit ett hett namn på transfermarknaden sedan hans kontrakt med NLA-degraderade Rapperswil upphörde. Både Luleå och Brynäs har uppgetts vara intresserade av den svenske landslagsmannen – men någon comeback i SHL blir det inte.

I dag presenterades Danielsson nämligen av Lausanne, som de två senaste åren åkt ur de schweiziska mästerskapen i kvartsfinal. 30-åringen, som har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett år, blir därmed den andra svensken i klubben. Sedan tidigare har Lausanne forwarden Daniel Bång under kontrakt.

– Vi är mycket glada över att ha värvat den här spelaren. Nicklas är mycket erfaren, både i det schweiziska mästerskapet och internationellt. Genom sina offensiva färdigheter och skridskoåkning kommer det att ge oss möjlighet att utöka vår offensiv och vårt powerplay, säger Lausannes sportchef Jan Alston till lagets hemsida.

Nicklas Danielsson, som i SHL har representerat Brynäs, Djurgården och Modo, producerade under den gångna säsongen 47 poäng (19+28) på 46 matcher för Rapperswil. Med det slutade han femma i NLA:s poängliga. Forwarden befinner sig i nuläget med den Tre Kronor-trupp som ska möta Ryssland i ett dubbelmöte till helgen.