Filip Forsberg.
VM 2015

Filip Forsberg: ”Klart det skulle vara kul med VM”

ANNONS

Nashville slogs häromdagen ut ur Stanley Cup-slutspelet, och Filip Forsberg blev direkt väldigt önskad i Tre Kronors VM-lag. I en intervju med hockeysverige.se berättar nu succérookien om sina tankar inför VM.
– Det är klart det skulle vara kul att spela, säger han.

Blir det VM-spel för Nashvilles Filip Forsberg, 20, eller inte? Idag på eftermiddagen svensk tid så var det fortfarande osäkert hur det bli med det för leksandssonen som svarade för 26 mål och totalt 63 poäng på 82 matcher den här säsongen.
– Klart att det skulle vara kul att få spela VM. Samtidigt har vi lite grejer kvar att göra här borta. Jag ska göra lite tester och grejer idag bland annat. Före dom är klara kan jag i stort sett inte säga någonting, säger Filip Forsberg till hockeysverige.se.

Har Pär Mårts frågat om du vill komma till VM?
– Han var här i mitten av februari och frågade hur jag ställer mig till VM-spel. Det är väl i stort allt vi har pratat om det.
– Sedan har vi haft lite SMS-kontakt, men det man har sagt är att man ska invänta och se vad som händer.

Tre Kronor tycks få ett av de starkaste VM-lagen på många år och när Filip Forsberg tittar igenom laguppställningen blir han imponerad.
– Jag tycker att det ser jättebra ut. Jag tycker att det också är rätt väg att gå med många unga spelare. Sedan får vi se hur truppen kommer se ut eftersom det är många riktigt stora spelare som har kommit loss nu på slutet.
– Vi får se om det kommer en riktig spets med Erik Karlsson, men jag tycker att det är rätt nivå att satsa på dom unga spelarna också.

16

Victor Rask.

Filip Forsberg är inte ensam om att vara fostrad i Leksand och vara aktuell för VM-spel. I truppen finns redan Victor Rask.
– Det är skitkul. Jag tycker att det verkligen är välförtjänt. Han har spelat en riktigt bra hockey här borta. I matcherna vi har mött Carolina har han varit en av lagets bästa spelare. Tillsammans med Elias (Lindholm) har dom varit två av bästa spelarna i deras lag den här säsongen. Det är riktigt kul att bägge två får chansen.

Vad betyder annars Tre Kronor för dig?
– Klart att tre Kronor är jättestort fortfarande. Jag har bara gjort två matcher tidigare för dom stora grabbarna. Klart att det vore roligt att få göra flera matcher. Sedan får vi se om och när det blir några fler.

Innan Filip Forsberg kan ge klartecken för VM-spel är det alltså obligatoriska tester med Nashville som gäller.
– Det är tester som alla lag har som visar om man exempelvis behöver någon behandling över sommaren.

Mår du bra idag eller har du några skador?
– Det känns bra, men självklart är det slitet efter slutspelet eftersom det var en tuff runda. Annars tycker inte jag att det är några större grejer i alla fall.

Hur har du upplevt din säsong i Nashville?
– Klart att det har varit positivt och laget har gått bra i stort sett hela säsongen även om vi haft en lite svacka i mitten. Annars tycker jag att vi har gjort det riktigt bra och det finns en jäkla bra och ung grupp att bygga på inför nästa säsong.

Hur känner du att din roll i laget har förändrats jämfört med säsongen innan?
– Först och främst har jag blivit en ordinarie spelare i laget. Man förändras ju genom det också och man blir mera en i gänget om än om man åker upp och ner. Att ta en plats var också vad som var mitt mål innan säsongen. Klart att det betyder mycket för självförtroendet att man får vara kvar på samma ställe.

Nashville inledde NHL lysande den här säsongen, men man räckte inte hela vägen fram och i slutspelet blev man utslagna av Chicago, samtidigt som spelet mot slutet av säsongen inte höll lika hög klass som i inledningen.
– Varför det blir så är svårt att svara på. Alla lag har sina svackor och vår svacka kanske vart lite för lång med lite för många matcher som vi förlorade i rad.
– Innan dess hade vi inte ett tillfälle då vi förlorade två matcher i rad. Klart att det då kommer svackor, men samtidigt måste man försöka hålla svackan så hög som möjligt.

Hur går dina tankar inför nästa säsong?
– Nu har man precis hunnit lägga den här säsongen åt sidan och inte hunnit fundera så mycket på nästa säsong. Som jag sa så har vi ett väldigt ungt lag och våra bästa spelare är trots allt i sina bästa år.
– På backen har vi Shea Weber som är en av våra största stjärnor och han är ganska ung han också (29 år), så det känns minst sagt spännande inför nästa säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL