UTBYTT OCH UPPGIVEN. Jake Allen var otröstlig efter St. Louis Blues sorti ur slutspelet.
St. Louis

Förkrossad efter slutspelssortin: ”Jag svek laget igen”

ANNONS

De var en av favoriterna till att ta hem Stanley Cup den här säsongen. Men efter en ojämn serie mot Minnesota Wild med ännu mer ojämnt målvaktsspel blev St. Louis Blues utslaget i första rundan – för tredje året i rad.
– Det här kommer att förfölja mig ett tag, sade målvakten Jake Allen efter sin svaga insats när Blues föll med 1-4 sent i går kväll.

I fjol värvade St. Louis Blues stjärnmålvakten Ryan Miller för att få en extra push i slutspelet. Veteranen svek dock i slutspelet, St. Louis åkte ut i första rundan mot Chicago Blackhawks och Miller erbjöds aldrig något nytt kontrakt. I stället valde Blues att satsa på den mindre rutinerade duon Brian Elliott och Jake Allen i hopp om att någon av dessa herrar skulle växa med utmaningen.

I slutspelet har coachen Ken Hitchcock valt att satsa fullt ut på Allen, en satsning som i retrospektiv blev kostsam. När slutspelsserien mot Minnesota Wild skulle till att avgöras misslyckades 24-åringen med att ge Blues den typen av målvaktsspel man behövde för att ta sig vidare.

Allen släppte ett billigt mål på ett skott från backen Marco Scandella i den femte matchen och följde upp det med två misslyckades ingripanden i gårdagens avslutande 1-4-förlust, där Zach Parisé i numerärt underläge sköt 1-0 ur en närmast obefintlig vinkel. I den andra perioden skickade Justin Fontaine in matchvinnande 2-0 mellan benen på kanadensaren innan han blev utbytt till förmån för Elliott.

”ETT HEMSKT VINKELSKOTT”

Förlusten innebar att ett favorittippat St. Louis säsong tog slut i första rundan för tredje säsongen i rad. Efteråt var Jake Allen otröstlig. Inte minst över det faktum att han släppte in Parisés skott.
– Det är ett hemskt vinkelskott. De där målen ska inte inträffa i den här ligan den här tiden på året, säger Allen till nhl.com.
– Jag släpper två hemska mål igen och sviker oss. Det här kommer att förfölja mig på ett hemskt sätt ett tag. Det kommer att förfölja mig innan jag kan släppa det och fokusera på nästa säsong. Det var mitt jobb att hålla kvar laget i serien och jag släppte ett par svaga mål.

Efter ännu ett misslyckade i slutspelet ser det ut som om det kommer att ske en hel del förändringar i St. Louis Blues inför hösten. Coachen Ken Hitchcocks kontrakt löper ut och inte mycket tyder på att han ska få förnyat förtroende efter att bara ha lyckats ta laget till andra rundan en gång under sina fyra säsonger i klubben.
– Jag utgår från att det kommer att bli förändringar. (General managern Doug) Armstrong är inte en kille som kommer att luta sig tillbaka och låta det här hända år efter år. Det jobbigaste för oss just nu är att behöva oroa oss för det, säger stjärnbacken Kevin Shattenkirk som ändå hoppas att Ken Hitchcock ska få chansen att leda laget igen.
– Absolut. Han är anledningen till att vi har varit här fyra år i rad. Han är hård mot oss, men han vet att det är rätt sätt för att få oss i rätt position. Man kan aldrig ta bort det från sättet som han coachar på. Han ger oss det fundamentala och det är något vi behöver.

LÄS ÄVEN:
* Fick favoriten på fall – nu väntar Chicago: ”Viktigt att vinna framför våra fans”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL