AVGÖRANDET. Jevgenij Kuznetsov lyfter in segermålet som tar Washington till andra slutspelsrundan.
Washington

Capitals tog knäcken på Islanders – ställs mot Rangers: ”Vår bästa match i serien”

Washington Capitals hade sparat det bästa till sist. När laget i natt slog ut New York Islanders i den sjunde och avgörande matchen tillät man bara elva (!) skott på mål.
– Det säger allt – vi gjorde vår bästa match i serien, säger coachen Barry Trotz efter 2-1-vinsten som innebär att man ställs mot New York Rangers i andra rundan.

När man kommer fram till en sjunde och helt avgörande match i ett slutspel handlar mycket om att hålla nerverna i schack. När serien mellan Washington Capitals och New York Islanders skulle avgöras i natt var det hemmalaget som klarade av den uppgiften allra bäst.

Washington släppte bara till elva skott på mål under 60 minuters spel hemma i Verizon Center och lyckades kvalificera sig för andra slutspelsrundan efter en 2-1-seger.

Caps hade med sig en 1-0-ledning in i tredje perioden. Trots att Islanders knappt hade haft något att säga till om fram till dess lyckades Frans Nielsen få in en kvitteringspuck bakom Braden Holtby tidigt i slutronden. Holtbys lagkamrater hade andra planer än att låta Islanders stjäla matchen och med drygt sju minuter kvar klev formstarke Jevgenij Kuznetsov fram och lyfte Capitals till seger.

22-åringen satte sitt tredje slutspelsmål efter att visat prov på enormt fint tålamod när han tog sig en svängom i anfallszonen och lyfte in segerpucken bakom Jaroslav Halak.
– Det var en liten chock när de gjorde mål, men vi lyckades gruppera om oss, ingen fick panik och sedan svarade Kuznetsov för ett underbart mål, säger måvakten Holtby till nhl.com.

Coachen Barry Trotz hyllade sitt lag efter framgången. Capitals har haft svårt att vinna sjunde och avgörande matcher i slutspelet de senaste åren, men i natt gjorde laget det mesta rätt.
– De hade elva skott. Det säger allt. Vi höll oss till matchplanen och vi pratade om att oavsett vad som händer i matchserien så ska vi göra vårt bästa och om det inte skulle räcka skulle vi kunna leva med det. Men om det räckte skulle vi ha en chans att gå vidare. Jag tycker att vi gjorde vår bästa match i serien och vi gav allt vi hade. All heder till hela gruppen.

Vinsten innebär att Washington Capitals ställs mot New York Rangers i andra rundan. Det är tredje gången på de fyra senaste säsongerna lagen drabbar samman. Både 2012 och 2013 vann Rangers serien med 4-3 i matcher. I och med nattens vinst har Caps i alla fall blivit kvitt sin match sju-feber.

Washington – N Y Islanders 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)