Adam Estoclet.Foto: All Over Press

BIK Karlskoga har presenterat ett nyförvärv inför kommande säsong. Från danska Rungsted hämtas amerikanen Adam Estoclet, som i fjol gjorde 39 poäng (17+22) på 29 matcher i den danska ligan. 26-åringen, som har skrivit på ett ettårskontrakt, ses som en viktig pusselbit då han är tänkt att ta en stor roll i det allsvenska laget.

– Adam är tänkt som vår förstacenter och ska bidra i powerplay, en poängstark spelare som samtidigt har en hög arbetsmoral. Vi har följt Adam under säsongen och vi är övertygade om att han kommer passa in bra hos oss i BIK, säger klubbchef Torsten Yngveson till lagets hemsida.

Innan säsongen i Danmark spelade Estoclet i italienska Milano Rossoblu, där han gjorde 57 poäng på 42 matcher. Innan dess har han spelat såväl i AHL som i ECHL och centern står i AHL noterad för 62 matcher och 21 poäng.