Anton Strålman.
Tampa Bay

Coachens hyllning till svensken: ”Vår bästa spelare”

Tampa Bay slog ut Detroit efter en riktig rysare i den sjunde och avgörande matchen. Det slutade 2-0 efter två mål i den tredje perioden.

Braydon Coburn sköt 1-0, och med en minut kvar att spela satte Anton Strålman 2-0 i tom kasse. Målet kom bara några minuter efter att svensken fått ett solomål bortdömt, då domaren blåste av strax innan svenskens avslut kom.

Och Strålman hyllades ordentligt efter matchen. Knappast för målet l i tom kasse, kan vi anta.
– Jag tycker man kan säga att Strålman var isens bäste spelare idag. Han tog kommandot både offensivt och defensivt, berömde coachen Jon Cooper till pressen.

Strålman gör sin första säsong i Tampa Bay, och har varit lysande sedan övergången från New York Rangers. Svensken slog nytt personbästa med 39 poäng, och nattens mål var hans första i slutspelssammanhang sedan 2012.