Erik Hanses.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Det blir en fortsättning i Skellefteå för Erik Hanses. Målvakten har skrivit på ett nytt ettårskontrakt, meddelar klubben i dag.

– Vi följde Erik under en längre tid innan han kom till Skellefteå AIK och kände att han hade god potential för att utveckla sitt spel hos oss och i SHL, vilket vi den här säsongen fått se också. Erik läser spelet bra och passar bra in vår organisation. Vi är glada över att han vill stanna här och ta nästa kliv i sin utveckling, säger general manager Lars Johansson till lagets hemsida.

24-åringen fostrades i Leksand, där han också gjorde sina första seniormatcher. Säsongen 2013/14 bytte han till Almtuna, där det blev 36 matcher innan Skellefteå plockade över målvakten i slutet av februari. I år har Erik Hanses agerat backup till Markus Svensson. På 25 SHL-matcher höll han en räddningsprocent på 91,5 och snittade 2,04 insläppta mål per match.

– Det känns jättebra. Ska bli roligt med ett år här. Jag är superimponerad av föreningen och stolt över att få vara en del av den, säger Erik Hanses.