Emil AronssonFoto: All Over Press

19-årige Emil Aronsson har de två senaste säsongerna spelat för Blainville-Boisbriand Armada i QMJHL, där han på 116 matcher gjort 56 poäng (20+36). Nu vänder den lovande spelaren tillbaka till Sverige och spel i HockeyAllsvenskan – för i dag presenterades han som ny spelare av Mora.

– En ung spelare som spelade i QMJHL senaste säsongen. Det är en hårt arbetande spelare med bra skridskoåkning och som har en härlig inställning. Han kan användas i alla positioner på forwardssidan. Vi har glada över att han valt att ta klivit upp i seniorhockeyn i Mora IK, säger Moras tränare Jeremy Colliton till lagets hemsida. 

Aronsson har Djurgården som moderklubb och har spelat i klubbens juniorverksamhet. 2011/12 bytte han till Huddinges juniorverksamhet, där han spelade i två säsonger innan det bar av till Blainville-Boisbriand Armada i QMJHL. Den unge forwarden menar att han har lärt sig mycket under perioden i Nordamerika.

– Först och främst har jag blivit mognare och verkligen fått lära mig att ta hand om mig själv. Sedan har jag både blivit större och starkare. Skottet har också blivit mycket bättre sedan jag spelade i Sverige.