Elias Lindholm.
VM 2015

Elias snurriga VM-debut – visade kemi med klubbkompisen

ANNONS

En snurrig framspelning och ett straffmål som höll hög klass. Elias Lindholms VM-debut ihop med lagkamraten Victor Rask gav mersmak.
– Vi har spelat ihop i mer än hälften av matcherna därborta den här säsongen och det har funkat bra, säger Lindholm till hockeysverige.se.

PRAG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det nya Tre Kronor är tillika det unga Tre Kronor. Det märktes i VM-premiären mot Tjeckien, där det svängde ordentligt om matchbilden och där överlägen blev till underlägen om vartannat.

Yngst i det svenska VM-laget med sina 20 år är Elias Lindholm. Den tidigare brynäsaren, som sedan två säsonger tillbaka återfinns i Carolina Hurricanes, hade en händelserik VM-debut. Han hann både med att svara för matchens läckraste framspelning när han satte upp Victor Rask till Sveriges 3-1-mål och sätta en av straffarna som ledde fram till 6-5-segern.

3-1-målet i andra perioden var en delikatess där Lindholm snurrade fram pucken till Rask som i sin tur snurrade sig loss från sin bevakare framför mål och petade in sitt första VM-mål.
– Vi snurrade upp lite där, jag och ”Hjalle” (Simon Hjalmarsson), och sedan kom jag loss lite halvt bakom mål och ser att Victor är lite fastkörd i sin kille och försöker lägga den på bortre stolpen. Han gör det fantastiskt bra som kommer loss och lägger in den, säger Lindholm som har funnit god kemi med Rask i klubblaget under säsongen.
– Vi har spelat ihop i mer än hälften av matcherna den här säsongen och det har funkat bra.

Straffen var ett distinkt skott som satt som gjutet bakom Alexander Salák i hemmakassen.
– Jag vet att det är dålig is härinne, så jag bestämde mig redan innan för att jag skulle skjuta. Jag har testat den här varianten några gånger och ibland lyckas den, ibland inte. Jag testade den faktiskt på ”Roten” (Jhonas Enroth) i början på säsongen och då gick den inte hem, men det gjorde den nu så det var skönt, säger han om målet.

Segern gjorde VM-debuten extra minnesvärd för Lindholm.
– Det var kul. Fantastisk publik och mycket mål, så det var förhoppningsvis kul för publiken, säger han och tycker att Sverige vann välförtjänt i slutändan.
– När vi spelar som vi ska är vi det bättre laget. När vi leder med 4-2 backar vi hem och släpper in dem. Sedan måste jag säga att vi släpper in ett par riktiga flytmål när pucken studsar och far, men det är starkt att komma tillbaka.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM