• Publicerat 4 maj, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Loui Eriksson.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Det krävdes två mål för att fullborda hattricket. Efter att Loui Eriksson fått sitt första 4-1-mål bortdömt gick han omedelbart ut och satte ett nytt mål. Hattricket var hans första i Tre Kronor.
– Skönt att jag fick sätta dit en direkt efter att det första blev bortdömt, säger Eriksson efter 8-1-segern mot Lettland. 

PRAG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Den svenska toppkedjan fortsätter att leverera i VM. Efter Filip Forsbergs hattrick mot Österrike på söndagen var det parhästen Loui Erikssons tur att bli tremålsskytt. Men det krävdes faktiskt fyra mål för att göteborgaren skulle få tillskansa sig sitt första landslagshattrick i karriären.
– Jag har inte sett reprisen, men det verkar som det var interference på (Anton) Lander, säger Loui Eriksson om 4-1-målet som blev bortdömt i den andra perioden.

Målskytten själv är blygsam. Medan lagkamrater och assisterande förbundskaptenen Rikard Grönborg tyckte att det handlade om ett misstag från domarna ville inte den försynte Eriksson placera skulden hos männen i randigt. I stället knöt han näven i fickan.
– Jag sa till Lander inför bytet efteråt att nu får vi köra på här så att vi kan sätta en till. Sedan gick vi in i nästa byte och gjorde det, ler 29-åringen som har gjort två hattrick i NHL under karriären.
– Självklart skönt för självförtroendet att få i gång målskyttet. Nu gäller det att ta till vara på det och ta med det till nästa match.

Kedjan med Eriksson, Lander och Forsberg hade ytterligare en bra match och förlade mycket av sitt spel i anfallszonen.
– Vi hittar varandra lite bättre och spelar bättre som enhet. Vi skapar mycket chanser igen och det gäller att fortsätta köra på nu när vi fått en så skön känsla i formationen, säger Loui Eriksson som ännu en gång visade hur bra han trivs framför och runt motståndarkassen.
– Min spelstil är att vara framför mål. Tittar man på mina mål i Boston i år så har det ofta varit på puckar som legat lösa framför mål. Det är roligt att vara där och försöka hitta de de där puckarna.

Hattricket gör att Loui Eriksson har 19 mål på 39 VM-matcher i karriären.