P-A. Parenteau
Tampa Bay

”Vi har aldrig gett upp tidigare, och det är ingen skillnad nu”

ANNONS

Montréal har skapat rejält liv i matchserien mot Tampa Bay. Efter två raka segrar är serien nu reducerad till 3-2 i matcher.
– Jag är inte förvånad, med tanke på vilken grupp av killar vi är, säger matchvinnaren Pierre-Alexandre Parenteau till nhl.com.

Efter att ha avslutat serien mot Detroit med två raka segrar gick Tampa Bay på ångorna av den serien, och vann tre raka matcher mot Montréal. Serien kändes klar, och Tampa Bay skulle bara ro hem den sista matchen för att kunna fira en plats i konferensfinalen.

Men det har inte visat sig vara någon enkel uppgift. Montréal vann match fyra, på bortaplan, och i ett kokande Bell Centre vann man i natt också match fem i serien. En match som blev en riktig rysare.

Devante Smith-Pelly sköt 1-0 via ett snärtigt handledsskott, och målet såg länge ut att bli matchens enda. Men i mitten av den tredje perioden kom kvitteringen av Steven Stamkos, och matchen såg i stället ut att gå till förlängning. Men icke.

Med bara fyra minuter kvar kom Montréals avgörande. Efter tre stolpskott kom P-A Parenteaus 2-1-mål bakom Ben Bishop i Tampa Bays kasse. Därmed har Montréal alltså vunnit två raka matcher, och reducerat matchserien till 3-2 i matcher.
– Jag är inte förvånad, med tanke på vilken grupp av killar vi är. Vi har inte gett upp någon gång under säsongen, och det är ingen skillnad nu.
– Vi är en bra grupp, vi är bra spelare, och vi vet vad vi kan uppnå, säger matchvinnaren.

För Tampa Bays del har man nu tappat två matchbollar. Serien vänder nu hem för match sex i serien, på hemmaplan. Då har man en tredje chans att stänga serien, och säkra en plats i konferensfinalen.
– Vi ledde med 3-0, men de har hittat en väg att vinna de två senaste matcherna. Men vi ska komma ihåg att Montréal var i samma läge i första rundan, och då vann Ottawa två raka matcher innan Montréal avgjorde i match sex. Förhoppningsvis kan vi göra samma sak nu, säger Steven Stamkos.

Bara fyra lag har vänt 0-3 i matcher till seger. Toronto gjorde det 1942, New York Islanders 1975, Philadelphia lyckades med bedriften 2010, och så sent som förra säsongen lyckades Los Angeles Kings med vändningen. Den kom i förstarundan mot San José, och det slutade som bekant med att Kings vann Stanley Cup. För Montréals del är det här första gången någonsin man vinner två raka matcher efter att ha varit i underläge med 3-0 i en serie.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch