Erik Gustafsson
Philadelphia

Svenske KHL-backen: ”Satsar alla kort på att ta mig tillbaka till NHL”

ANNONS

Efter en spelmässigt stark säsong i KHL nobbade tidigare världsmästarbacken Erik Gustafsson VM på grund av familjeskäl. Nu har han siktet inställt på att göra ett nytt försök i NHL, där han tidigare gjort 91 matcher för Philadelphia.
– Nu satsar jag alla kort på att ta mig tillbaka till NHL och så får vi se om det blir så, säger Erik Gustafsson till st.nu.

Just nu missar Erik Gustafsson, världsmästarbacken från 2013, VM.
Han blev pappa för första gången strax före VM inleddes och valde att tacka nej till spel.

Efter en ganska bra säsong i KHL med Avangard har han siktet inställt på att återvända till NHL, där han tidigare gjort 91 matcher för Philadelphia.
– Omsk har snackat om förlängning och skulle det inte bli NHL skulle jag väldigt gärna spela där, men nu satsar jag alla kort på att ta mig tillbaka till NHL och så får vi se om det blir så. Efter en bra säsong med bland annat allstar-matchen känns det som man borde få en chans till. Det känns som jag kan spela där och skulle kunna hjälpa lag, säger han till st.nu.

Den 26-årige backen hade en ganska tung säsong i NHL senast det begav sig. Han var delvis skadad och delvis fick han finna sig i att sitta på läktaren och följa Philadelphia eftersom han hade ett envägskontrakt och inte kunde skickas ner till AHL utan att ge andra lag chansen att plocka honom via waivers.
Därför blev det bara 31 matcher den säsongen. Något som innebar att han kände sig manad att prova något nytt. Något där han fick speltid.

Och speltid fick han i massor i Avangard. Han hade fjärde mest istid av alla i ligaspelet (24.28) och mest av alla i slutspelet (27.26) och han är nöjd med säsongen han gjorde.
– Väldigt nöjd, speciellt med spelet över hela banan. Sedan är jag lite missnöjd med poängproduktionen. Den var okej, men jag kunde ha gjort lite mer, säger Gustafsson som sköt sex mål och 16 assist på 56 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM