Sundsvall.Foto: Bildbyrån/Pär Olert

Efter tre säsonger i division 1 är Sundsvall tillbaka i HockeyAllsvenskan. Bygget inför återkomsten har påbörjats och i dag presenterades lagets andra nyförvärv. Efter backen Tommy Stenqvist hämtas nu en forward – 21-årige Tony Söderman från Mariestad BoIS. Kontraktet med Söderman är skrivet på ett år.

– En hårt arbetande spelare som dessutom har målkänsla, vi ser potential i Tony och hoppas att han kan utvecklas ytterligare här hos oss, säger sportchefen Stefan Lindqvist till lagets hemsida.

Söderman har under de två senaste säsongerna gjort 62 poäng, varav 42 mål, på 70 matcher i division 1-klubben Mariestad. Dessförinnan tillhörde han Mora där det förutom spel i J18- och J20-laget även blev 14 allsvenska matcher och ett mål.

Sundsvall inleder kommande säsongs seriespel den 12 september med hemmamatch mot en annan nykomling, IK Pantern.