http://shop.eliteprospects.com
BB141023BB432 Daniel Norbe och Gustaf Wesslau i HV71.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Den allsvenska nykomlingen Tingsryd har redan presenterat sju nyförvärv. I dag blev också ett åttonde klart, då den 19-årige backen Daniel Norbe kommer att få chansen i klubben på ett try-out-kontrakt.

– Han kommer att vara vår åttonde back. Vi vill ha åtta backar på träning. Han får slåss om platsen, men det är ett tvåvägskontrakt så vi har både hängslen och livrem där. Daniel är en duktig tvåvägsback. Han är en duktig skridskoåkare som spelar med ett bra hjärta, säger Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand till Smålandsposten.

Daniel Norbe fostrades i Växjö Lakers och har spelat för klubbens J18- och J20-lag. Efter att ha varit lagkapten i Växjös J20-lag i SuperElit säsongen 2013/14 lämnade han föreningen förra säsongen för spel i HV71:s J20-lag. Där blev det 23 poäng (4+19) på 44 matcher. Norbe fick dessutom göra en SHL-match för HV71.

I nuläget har Tingsryd sju backar under kontrakt. Smålandsposten uppger att den sista backplatsen kommer att fyllas av en etablerad toppspelare.

Annons: