Nick FolignoFoto: All Over Press

Columbus Blue Jackets har inte haft en uttalad kapten sedan Rick Nash lämnade klubben. Under tre säsongers tid har man bara haft ‘A’-spelare eftersom man helt enkelt inte känt att det funnits spelare att ge ett C till.

Inte förrän nu. Idag utsåg klubben Nick Foligno till sin nya kapten.
– Över de tre senaste säsongerna har Nick Foligno utmärkt sig på isen, i omklädningsrummet och i vårat samhälle. Han har förtjänat respekt av sina lagkamrater, tränare och våra fans genom sin arbetsmoral på och utanför isen, liksom hans passion för spelet och medkänsla för andra, säger klubbens general manager  Jarmo Kekäläinen i ett pressmeddelande.

27-åringen kom till klubben 2012 från Ottawa och hade sin överlägset bästa säsong nu under den senaste säsongen där han sköt 31 mål och totalt 73 poäng på 79 matcher.

Mellan 1988 och 1990 var hans pappa, Mike Foligno, även han lagkapten i NHL. Han var det i Buffalo, där Nick också föddes, efter att han tagit över efter Lindy Ruff när denne flyttade till New York Rangers och hade uppdraget fram tills han själv trejdades till Toronto halvvägs in på säsongen 90/91.