Jonas WesterlingFoto: Bildbyrån

Inför säsongen 2012/13 återvände Jonas Westerling till moderklubben Mora efter sju år på annat håll. Sedan dess har han gjort 96 poäng på 150 allsvenska matcher.

Men efter den gångna säsongen började det spekuleras i att 33-åringen skulle lämna Mora – något han nu har bekräftat för tidningen LT. Beslutet grundar sig i att Westerlings dotter bor med sin mamma i Västerås och att det är för långt pendlingsavstånd.

–Det har inte fungerat att pendla fram och tillbaka dit. Det har varit alldeles för tufft att få det att gå ihop. Jag hade ett kontrakt med Mora men med en möjlighet att bryta det för att utvärdera hur det fungerat socialt, säger Jonas Westerling till tidningen LT.

En klubb som nu är intresserade av Westerlings tjänster är Södertälje, som efter säsongen degraderades från HockeyAllsvenskan och nu får rikta in sig på spel i division 1. Jonas Westerling menar att det är ett av många intressanta alternativ.
– Det är många klubbar som hört av sig. SSK är en av dem. Det är en intressant klubb, ska jag spela där så är det med målet att gå upp till hockeyallsvenskan.

Beslut om ny klubbadress menar Jonas Westerling, som totalt har gjort 26 SHL-matcher och 557 allsvenska matcher, att han kommer ta i morgon eller på fredag. Andra intressenter är bland annat AIK, Almtuna och Västerås.