Nyheter

Nobbades av Babcock – nu har Buffalo klart med ny coach

ANNONS

Man siktade på Mike Babcock – och trodde att man var överens med mästarcoachen. I stället blir det en annan före detta Stanley Cup-mästare som tar över Buffalo Sabres. Nämligen Dan Bylsma.

I går kväll rapporterade nyhetsbyrån AP att Buffalo Sabres skulle vara på väg att göra klart med 44-årige Dan Bylsma, som gått arbetslös under ett år efter att ha fått lämna Pittsburgh Penguins efter förra säsongen. I natt, svensk tid, kom beskedet att så blir fallet.

På en presskonferens meddelade Sabres general manager Tim Murray att ligans sämsta lag under de två senaste säsongerna kommer att coachas av Bylsma.
– Jag tycker att hans facit som NHL-coach talar för sig själv: han har en hög vinstprocent, många segrar på kort tid och är en bra kommunikatör, säger Murray om Bylsma.
– Vi kommer att ha ett väldigt ungt lag framöver. Vi behöver någon som vet hur man lär ut, vet hur man kommunicerar. Det handlar inte bara om att berätta för någon vad han ska göra, det handlar om varför han ska göra så. Det finns inte många som kan göra det, men jag tycker att Dan är en av dem.

Bylsma tog över Pittsburgh Penguins när Michel Therrien fick sparken 2008/09 och ledde omedelbart laget till en Stanley Cup-seger. Han var ansvarig för laget till och med förra säsongen. Förra sommaren ersattes han av Mike Johnston.

Eftersom Bylsma fortfarande var avlönad av Penguins när han skrev kontrakt med Sabres tvingas man kompensera coachens förre arbetsgivare. Penguins får ett tredjeval i draften 2016 för Bylsma. Det är ett draftval som ursprungligen kommer från New York Islanders. Sabres fick det i trejden som såg målvakten Michal Neuvirth gå till Islanders i utbyte för målvakten Chad Johnson.

Buffalo Sabres såg länge ut att vinna dragkampen om Mike Babcocks tjänster, men fick överraskande se sig besegrade av Toronto Maple Leafs. Babcock anklagades för att ha lurat Sabres i förhandlingarna. Enligt tidningsuppgifter i lokaltidningen Buffalo News ska Babcock ha varit överens med Sabres om ett kontrakt. Det förnekades senare av coachen själv.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch