Vladimir Ruzicka
Tjeckiska ligan

Avgår som förbundskapten efter mutanklagelserna

ANNONS

Tidigare i år kom det uppgifter om att tjeckiske förbundskaptenen Vladimír Růžička tagit emot pengar av föräldrar i utbyte mot speltid under sin tid som tränare för Slavia Prag. Det stormade som mest just precis före hemma-VM i Tjeckien, men där det inte direkt fanns tid för Růžička att lämna jobbet.

Istället blev det klart idag att han lämnar jobbet som förbundskapten efter att bara ha haft det i 16 månader under sin tredje sejour på jobbet. Men han slår fortfarande ifrån sig att han är skyldig till att ha tagit emot pengar för att låna folk spela i hans lag – trots att det finns tämligen avslöjande videor i omlopp som visar på motsatsen.
– Jag vill betona att jag aldrig har gjort något olagligt eller kriminellt. Jag avvisar alla anklagelser och kommer att försvara dem så att jag får en fullständig rentvått namn, sade Růžička via sitt juridiska ombud enligt tidningen Idnes..

Trots muthistorien är Růžičkas tränarframtid redan utstakad ganska ordentligt. I maj skrev han på ett kontrakt med högstaliganykomlingarna Chomutov, ett kontrakt som sträcker sig över tio år.
En överraskande längd med tanke på att han varit coach för Slavia Prag i 15 år i följd. Slavia som fick lämna högstaligan i våras och ersattes av just Chomutov, där hans son med samma namn spelar sedan ett år tillbaka.

Chomutov har bara gjort två säsonger i den högsta tjeckiska ligan. Säsongerna 12/13 och 13/14, där man blev jumbo båda säsongerna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM