Spencer Abbott. Ja, det är killen som är upp och ner.
SHL

Abbott klar för Frölunda

ANNONS

Frölunda fortsätter att värva spelare som spelade i AHL den senaste säsongen. Senaste nyförvärvet heter Spencer Abbott och kommer närmast från Chicagos organisation.
– Vi är jätteglada och får en erfaren spelare med offensiv spetskompetens. Han är orädd och gör sina lagkamrater bättre. säger general managern Christian Lechtaler.

Frölunda gjorde på tisdagen klart med ytterligare ett nyförvärv, det fjärde i ordningen, som spelat i AHL den gångna säsongen.
Den här gången handlar det om en kanadensare med ett bekant efternamn, Abbott.

Spelaren det handlar om är Spencer Abbott, som var storstjärna på college säsongen 11/12 och jagad av flera NHL-klubbar då i och med att han var odraftad. Han spelade en del collegehockey ihop med Gustav Nyquist i Orono, där University of Maine håller till.

Men något NHL-lyft har den relativt småvuxne anfallaren inte fått. Det har bara blivit en match med Toronto och i övrigt har han huserat i AHL där han gjort 148 poäng på 187 matcher varav 19+26 på 65 matcher den senaste säsongen där han blandade säsongen i Torontos och Chicagos farmarlag.
– Det är en bra möjlighet för mig. Jag har hört många bra saker om Frölunda och känner mig taggad för spel i Europa, säger Abbott till Frölundas hemsida.

Har jagat Abbott i ett halvår

– Jag vill ha puck och vara kreativ. Jag skapar chanser för mig själv och andra. Och jag har pratat med tränaren (Roger Rönnberg) och jag vet vad som förväntas av mig, jag skall vara en producerande spelare.

Kanadensaren är 27 år gammal, mäter 176 centimeter och väger 77 kilo och har varit jagad av Frölunda sedan scouten Fredrik Sjöström såg honom för första gången för ett halvår sedan.
– Vi har jagat honom sedan dess och det har varit en lång process med många inblandade. Det intressanta är att han kommer till oss för att komma tillbaka till NHL och det har vi lovat att hjälpa honom med, säger general managern Christian Lechtaler.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM