Janne Karlsson.Foto: Bildbyrån/Jonas Gustafsson

Janne Karlsson var under flera år en mycket populär tränare för Växjö Lakers, och det var han som coachade upp laget i SHL. Men efter drygt fem säsonger i klubben fick Karlsson sparken och ersattes av Sam Hallam säsongen 2012/2013.

Resten är, som det brukar heta, historia. Sam Hallam har coachat Växjö till SM-Guld, medan Janne Karlsson ledde Södertälje under stora delar av den kaosartade säsong som slutade med att han fick sparken och att SSK sensationellt nog åkte ur HockeyAllsvenskan. Dessförinnan hann Karlsson lämna Karlskrona då han ansåg att han inte fick rätt möjligheter att lyckas. Samma Karlskrona som i stället tog in Pelle Hånberg som huvudtränare, och gick upp till SHL.

Men nu är Karlsson tillbaka i Växjö igen. Den profilstarke tränaren ska utveckla klubbens hårt kritiserade juniorsida.
– Vi har under en tid satsat på juniorsidan och arbetar med en elitverksamhet för att långsiktigt kunna ta fram egna spelare på elitnivå. Janne är en kunnig och driven person som känner till föreningen väl och har varit framgångsrik när det gäller att utveckla lag och verksamheter, säger sportchef Henrik Evertsson till Växjös hemsida.

Karlsson är nöjd över att vara tillbaka i klubben.
– Jag har mitt hjärta i Växjö. Jag jobbade här länge och det var härligt att se matchen när laget tog SM-guld.
– Det ska bli jättekul att börja med detta. Jag har alltid älskat att jobba med juniorverksamheten och se dem utvecklas.