Niklas Hjalmarsson
Nyheter

Nu är Hjalmarsson en av våra största någonsin

ANNONS

Niklas Hjalmarsson är nu en av Sveriges största ishockeyspelare genom alla tider. Åtminstone när det gäller att vinna Stanley Cup-titlar. I natt vann han den största titeln av dem alla för tredje gången – och passade på att hälsa hem till hembyn Russnäs.
– Jag tror alla i hela byn är uppe och tittar just nu.

Sju spelare har varit med om att vinna samtliga Chicagos tre Stanley Cup-titlar sedan 2010. Jonathan Toews, Patrick Sharp, Patrick Kane, Duncan Keith, Brent Seabrook, Marian Hossa – och Niklas Hjalmarsson. I och med nattens titel klev Hjalmarsson in i den exklusiva skaran svenskar som nått upp i tre vinster.

Faktum är att han är ensam om att stå på just tre titlar, men framför sig har han en kvartett spelare som vunnit fyra. Det handlar om Islanders-duon Anders Kallur och Stefan Persson, samt Detroitsvenskarna Nicklas Lidström och Tomas Holmström.

Den här gången fick Hjalmarsson, till skillnad från de tidigare två gångerna, dessutom fira segern hemma i United Center.
– Det är klart att det är annorlunda att vinna hemma. Vi var lite nervösa i början, men till slut tycker jag vi tar över matchen och lyckades vinna inför den här fantastiska publiken, sa svensken, som menade att Chicagos bredd var det som till sist avgjorde.
– Jag tror det var djupet som fällde avgörandet. Dom har några killar som kan göra det, men vi kan rulla på alla fyra kedjor på ett annat sätt.

Stanley Cup-pokalen kommer nu få återvända till kultförklarade Russnäs.
– Jag tror att hela byn är uppe och tittar just nu. Jag har alltid haft ett fantastiskt stöd, så jag vill hälsa till alla som stannat uppe för min skull, sa vinstmaskinen.

Johnny Oduya och Marcus Krüger blev mästare för andra gången, medan David Rundblad, som inte spelade finalseriens avslutande matcher, lyckades vinna sin första titel. Joakim Nordström spelade dock tre grundseriematcher för lite för att få sitt namn på Stanley Cup-pokalen. Det finns dock möjlighet att söka om dispens.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM