• Publicerat 27 juni, 2015
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
Carl Hagelin.Foto: All Over Press

Det kom som en blixt från klar himmel under andra dagen av draften i Florida. Carl Hagelin har blivit trejdad bort från New York Rangers till Anaheim tillsammans med ett andraval i draften i utbyte för Emerson Etem, ett andra- och ett sjätteval i årets draft. Därmed blir snabbskrinnaren den sjunde svensken i Ducks organisation.

Hagelin draftades av Rangers 2007 och har spelat fyra säsonger i ligan sedan han debuterade 2011. Under dessa fyra år har svensken snittat runt 30 poäng per säsong samtidigt som han dragit ett tungt lass i Blueshirts boxplay. Den gångna vintern svarade han för 35 poäng (17+18) på 82 matcher.

Hagelin sitter på ett utgående kontrakt och är en så kallad restricted free agent. Han kommer således behöva förhandla fram ett nytt avtal med Ducks inom den närmaste tiden. Emerson Etem är en före detta stortalang som har haft svårt att få spelet att lossna i NHL. Den gångna säsongen svarade han för tio poäng (5+5) på 45 matcher med Anaheim.