• Publicerat 28 juni, 2015
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

http://shop.eliteprospects.com
bengtsson Lukas Bengtsson.Foto: Bildbyrån

Han har funnits tillgänglig i draften flera gånger, utan att ha blivit upplockad av något NHL-lag. Efter den gångna säsongens succé på hemmaplan får Frölunda-backen Lukas Bengtsson nu ändå sin NHL-chans. 21-åringen finns med på isen när New York Rangers inleder sitt utvecklingsläger i morgon.

Bengtsson har varit en av Hockeyallsvenskans bästa backar de två senaste säsongerna, där han har dominerat spelet från Moras blålinje. Fördelat över de två åren har den offensivt begåvade stockholmaren svarat för hela 64 poäng (21+43) på 88 matcher. Han var också en del av det svenska JVM-laget som tog silver på hemmaplan 2014.

Efter att ha avslutat säsongen med Mora anslöt Bengtsson till Frölunda lagom till SM-slutspelet under våren. Där fortsatte framgångarna och backlöftet hyllades storligen för sin skridskoåkning och sin kyla på blålinjen när han direkt kastades in i hetluften. På nio slutspelsmatcher blev det fyra poäng för 21-åringen.

Annons: