Carl Hagelin.
Nyheter

Hagelins fart ska ta Anaheim till Stanley Cup: ”Det vi förlorat på”

ANNONS

Som en blixt från klar himmel kom under gårdagen beskedet att Carl Hagelin trejdats från New York Rangers till Anaheim. I Ducks organisation hoppas man att svenskens fart ska vara en viktig faktor till att hjälpa laget fram till en ny Stanley Cup-seger.
– Det är bristen av fart som gjorde att vi förlorade i år, konstaterar Anaheims GM Bob Murray.

Det var en trejd som kom helt oväntat och överraskade hela NHL-etablissemanget. Carl Hagelin byttes från New York Rangers till Anaheim i utbyte mot Emerson Etem. I Ducks organisation ser man det svenska nytillskottet som en nyckelpjäs i nästa års lagbygge.
– Vi är upprymda över att ha fått honom till oss, säger Ducks GM Bob Murray till NBC Sports.
– Hagelin har farten, drivet och är på pucken hela tiden. Han är en riktigt bra boxplay-spelare och jag tror att han kan spela powerplay om man omger honom med rätt killar.

Hagelin är allmänt känd som en av NHL:s främsta skridskoåkare och det är egenskap som Murray känner att Anaheim har saknat.
– Nu kan vi spela med lite fart. Om du såg på finalen mellan Tampa Bay och Chicago så var det väldigt snabbt spel.
– Du ser vilka som tagit sig till finalen och hur vi blev besegrade – farten spelar en allt större roll. Det var bristen av fart som gjorde att vi förlorade och det behövde vi åtgärda. Nu har vi en kille som verkligen kan åka skridskor.

Emerson Etem har av många setts som en framtida toppforward, men har haft svårt att få det att lossna i Ducks organisation. Därför kände också Murray att det nu var dags att gå vidare med andra alternativ.
– Han hade kommit till en punkt där ett miljöombyte var bra för honom. Med tanke på hur vår ledarstab ser ut kände jag att det var hög tid för honom att flytta vidare, avslutar Murray.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM