Kozlov och Nazarov
Nyheter

Klubbläkaren bekräftar skandalen: ”Han slog mig runt fem gånger i huvudet”

ANNONS

Fram till idag har det bara varit spekulationer som SKA har valt att kalla för lögner. Men på torsdagen valde SKA:s tidigare läkare Jegor Kozlov att bekräfta att han har blivit misshandlad av mästarklubbens nye tränare Andrej Nazarov.
– När jag trodde att allt var över och jag tog bort mina armar (från ansiktet), då tog Nazarov ett kliv tillbaka och sparkade mig i bröstkorgen med full kraft, säger Kozlov till Sovjetskij Sport.

De senaste dagarna har det varit en hel del skriverier i rysk media om en påstådd misshandel på oväntad nivå. Det har handlat om SKA:s läkare Jegor Kozlov och klubbens nye tränare Andrej Nazarov.

Klubben har konsekvent hävdat att rapporteringen varit lögner och Kozlov själv har varit tyst och inte sagt något alls. Förrän idag. På torsdagen bekräftade han för tidningen Sovjetskij Sport att misshandeln har ägt rum och att han just nu ligger på sjukhus för sina skador. Det handlar om hjärnskakning och en öm bröstkorg.

Uppsägningsmötet urartade ordentligt

Allt ska ha hänt under ett möte tidigare i veckan där Kozlov ska ha blivit uppsagd, trots att han hade ett år kvar på kontraktet. Nazarov ville ha ett nytt läkarteam efter att han anslöt från Barys Astana och önskade inte nyttja Kozlovs tjänster och det var när Kozlov ska ha sagt att han ville fundera på ett avgångsvederlag som Nazarov ska ha blivit rasande.
– Nazarov sprang runt bordet. Jag stannade kvar i min stol och trodde inte att det kunde hända något fysiskt. I sista stund så skyddade jag mig själv, kurade ihop mig. Men han slog mig runt fem gånger i huvudet, säger Kozlov till tidningen.

– När jag trodde att allt var över och jag tog bort mina armar (från ansiktet), då tog Nazarov ett kliv tillbaka och sparkade mig i bröstkorgen med full kraft, säger han vidare.

Kozlov fördes till sjukhus efter incidenten och har blivit kvar där sedan dess.

Klubben dementerar händelsen

SKA:s general manager Andrej Totjitskij säger till SKA:s hemsida att han var på plats vid mötet och menar att det var ‘extremt obehaglig stämning’, men att det inte var något slagsmål.

Att Andrej Nazarov är en hetlevrad person är allmänt känt sedan tidigare. Som spelare var han en slagskämpe och i rollen som tränare har han varit inblandad i en rad skandaler. I Vitiaz för ett par år sedan gick han till attack med klubba mot publiken och förra säsongen stängdes han av två gånger av KHL – i sammanlagt tio matcher – för att dels ha gjort obscena gester mot domare och publik i en match mot Admiral och därefter ha kastat en vattenflaska på Avangards Aleksandr Popov.

SKA valde att på torsdagskvällen via sin YouTube-kanal leverera en övervakningsvideo från klubbens kontor, som man påstår är från den aktuella dagen (men utan några som helst datum- eller tidsangivelser), där Jegor Kozlov kommer både till kontoret och lämnar kontoret i till synes normalt skick.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL