Patrick Sharp.
Nyheter

Dallas GM efter Sharps intåg: ”Det är tid för oss att vinna nu”

ANNONS

De har plockat in Tyler Seguin och Jason Spezza de föregående två somrarna och har Jamie Benn i laget sedan tidigare. Efter att Dallas trejdat till sig Patrick Sharp under gårdagen gjorde inte Dallas GM Jim Nill någon hemlighet av vad syftet med affären är.
– Våra ägare har varit tydliga med att vi vill vinna nu och jag tycker verkligen att vi sett till att göra några ändringar på nyckelpositioner, säger Nill till Dallas Morning News.

Med sina tre Stanley Cup-titlar med Chicago i bagaget var Sharps erfarenhet av att vinna något som Stars verkligen suktade efter i jakten efter att själva bli en utmanare.
– Du kan aldrig ha för många av de här killarna i ditt omklädningsrum. Han har vunnit på alla nivåer. Vi talar om Stanley Cup, VM och OS. Vi har en ung kärna och han bidrar med erfarenheten.
– Han kommer finnas där för att hjälpa Jamie Benn och Seguin, för att ge dem insikter i olika situationer. Vi vill nå samma nivå som Chicago och när du har chansen att få in sådana spelare så kan du inte få nog av dem. Det var så vi byggde organisationen i Detroit när jag var där och det är så vi vill göra här i Dallas också, säger Nill.

Även om Sharp självklart var den viktigaste delen av bytesaffären för Dallas del ska man heller inte underskatta att laget också fick backlöftet Stephen Johns. Utan den storväxta 23-åringen, som toppade AHL:s plus- och minusliga den gångna säsongen, hade sannolikt aldrig trejden blivit av.
– Stephen var en viktig del av trejden. Vi försöker ändra storleken lite på vår backsida och skulle jag byta bort en toppback som Daley var det viktigt att vi fick rätt spelare tillbaka.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games