Henrik TallinderFoto: Bildbyrån

Så sent som 2014 var han en del av den svenska OS-trupp som knep ett silver i Sotji. Nu är Henrik Tallinder klubblös, efter att inte ha fått chansen i NHL under förra säsongen och avslutat den i Zürich. Men någon fortsättning i Schweiz blir det inte.

Till finska MTV säger svensken att han just nu väljer mellan två klubbar.
– Jag kommer antingen spela för AIK eller TPS Åbo, ska 36-åringen ha sagt till sajten enligt swisshockeynews.ch.

Tallinder slog igenom i AIK, innan han flyttade till just TPS för att spela en säsong innan hans NHL-äventyr i Buffalo startade. I Sverige har han även spelat i Linköping under lockouten.

För allsvenska AIK vore Tallinder minst sagt en färgstark värvning, med elva säsonger i NHL samt ett VM-guld och ett OS-silver på meritlistan. Han skulle dock inte vara den första tungt meriterade backen som vänder hem till HockeyAllsvenskan. Sedan tidigare har vi sett Kenny Jönsson (Rögle), Marcus Ragnarsson (Almtuna), och Tallinders kompis Andreas Lilja (Rögle) göra samma sak.