Mats SundinFoto: Bildbyrån

Québec vill ha tillbaka NHL i Québec City och lämnade in ett bud om att få tillbaka Nordiques till staden och till NHL på måndagen när ligan hade sin deadline för att buda inför en framtida expansion av ligan.

NHL lär i framtiden expandera med en eller mer troligt två nya klubbar. Québec bekräftade på måndagskvällen att man har lagt ett bud på att ta sig tillbaka till ligan igen, efter att klubben hade Nordiques i ligan mellan 1979 och 1995, innan klubben flyttades till Denver.

Det är mediajätten Québecor som meddelar via Twitter att man lagt ett bud på att få vara en del i den expansion som ligan planerar att göra och kommer, om i så fall att ta tillbaka Nordiques in i ligan.
Enligt TSN måste potentiella klubbägare slänga in ett bud på tio miljoner dollar i handpenning, varav två av miljonerna inte är återbetalningsbara.

Québecs gamla klassiska arena Colisée Pepsi är numera ett minne blott och har använts av QMJHL-klubben Remparts under de senaste åren. Istället byggs en ny, fräsch arena (Videotron Centre) för 18 000 åskådare som kommer att ha premiär i höst.

En expansion av ligan kommer ske tidigast till säsongen 2017/18, men enligt TSN har Québecor redan ett avtal i hamn med staden för användning av arenan.
– Vi vet att i provinsen Québec så är hockey religion. Vi är alla, som individer, hockeygalningar. Québec är en utomordentlig marknad och vi har ett företag, Québecor, som visat i tre eller fyra år att de är villiga att bli en stor spelare inom sportbranschen, sade Québecors VD Pierre Dion för en månad sedan.

Måndagen är sista dagen för att lämna in bud för att vara hoppa på expansionståget även Las Vegas lämnade in en ansökan senare under kvällen.

Senast NHL expanderade var 2000 när Columbus och Minnesota klev in i ligan.

4 thoughts on “Bekräftat: Québec har lagt bud på att få tillbaka Nordiques till NHL

 1. Hur skulle det funka med att få ihop en trupp till ett helt nytt NHL-lag? Lite svårt att fylla ett helt lag på NHL-nivå från noll?

   • Så är det ja! Kollade runt lite på nätet om det nu lite.
    Tack för svaret! 🙂

    ”26 of the 28 teams existing in the league at the time of the draft were each allowed to protect either one goaltender, five defensemen, and nine forwards or two goaltenders, three defensemen, and seven forwards. The Atlanta Thrashers and Nashville Predators had their entire rosters protected, as they were the two newest franchises in the league”- Wikipedia

  • Detta var reglerna för att ”skydda” sina spelare förra expansionen, varje lag kunde:
   Choose to protect either nine forwards, five defensemen, and one goalie or seven forwards, three defensemen, and two goalies
   If protecting one goalie, there is no experience requirement for the goalie left unprotected. If protecting two goalies, they must leave one goalie unprotected who played in at least 10 games the prior season, or 25 combined games over the past two seasons
   Teams must leave one defenseman and two forwards unprotected who played 40 NHL games the prior season, or 70 combined games over the prior two seasons
   Players on entry-level contracts are automatically exempt, and every existing team will have exactly two players selected

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *