Mats SundinFoto: Bildbyrån

Québec vill ha tillbaka NHL i Québec City och lämnade in ett bud om att få tillbaka Nordiques till staden och till NHL på måndagen när ligan hade sin deadline för att buda inför en framtida expansion av ligan.

NHL lär i framtiden expandera med en eller mer troligt två nya klubbar. Québec bekräftade på måndagskvällen att man har lagt ett bud på att ta sig tillbaka till ligan igen, efter att klubben hade Nordiques i ligan mellan 1979 och 1995, innan klubben flyttades till Denver.

Det är mediajätten Québecor som meddelar via Twitter att man lagt ett bud på att få vara en del i den expansion som ligan planerar att göra och kommer, om i så fall att ta tillbaka Nordiques in i ligan.
Enligt TSN måste potentiella klubbägare slänga in ett bud på tio miljoner dollar i handpenning, varav två av miljonerna inte är återbetalningsbara.

Québecs gamla klassiska arena Colisée Pepsi är numera ett minne blott och har använts av QMJHL-klubben Remparts under de senaste åren. Istället byggs en ny, fräsch arena (Videotron Centre) för 18 000 åskådare som kommer att ha premiär i höst.

En expansion av ligan kommer ske tidigast till säsongen 2017/18, men enligt TSN har Québecor redan ett avtal i hamn med staden för användning av arenan.
– Vi vet att i provinsen Québec så är hockey religion. Vi är alla, som individer, hockeygalningar. Québec är en utomordentlig marknad och vi har ett företag, Québecor, som visat i tre eller fyra år att de är villiga att bli en stor spelare inom sportbranschen, sade Québecors VD Pierre Dion för en månad sedan.

Måndagen är sista dagen för att lämna in bud för att vara hoppa på expansionståget även Las Vegas lämnade in en ansökan senare under kvällen.

Senast NHL expanderade var 2000 när Columbus och Minnesota klev in i ligan.

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad