Nyheter

Ettan-lagets omklädningsrum brann ned: ”Framtiden är väldigt oviss just nu”

ANNONS

Häromdagen drabbades Kalhälls damlag av en tragedi. Lagets omklädningsrum brann ned till grunden, och nu är det osäkert om laget kan komma till spel kommande säsong.
– Vi har inget material kvar och i princip inget lag nu, säger lagledaren Lisa Fredlund.

Kallhälls IF damhockey håller som bekant till i ettan, men natten till i söndags drabbades laget av enstor tragedi då deras omklädningsrum brann ner till grunden. Det innebar att tjejernas hockeyutrustning inte finns längre och man går en osäker framtid till mötes.
– Första tanken var kaos. Vi har inget material kvar och i princip inget lag nu. Det var inte roligt…, säger lagledaren och spelaren Lisa Fredlund till hockeysverige.se och fortsätter:
– Det är i och för sig inte vårt riktiga hem med alla personliga ägodelar, men vi upplever det här som vårt andra hem.

Det har bara gått några dagar sedan branden och vad som gått till spillo är ännu inte klart, men Lisa Fredlund fruktar det värsta.

Brand 3

Foto: Jessica Sundström

– Allt från utrustningen, skydd, skridskor och allt som krävs för att du ska kunna spela hockey. Matchtröjor och träningströjor men även den nyinköpta stereon som vi hade där inne är antagligen borta.
– Sedan har du alla joggingskor och alla personliga grejer som vi hade där eftersom det är, som jag sa, vårt andra hem. Det kanske är smågrejer när man tänker på det en sak i sig, men det är mycket för var och en. Givetvis är det ekonomiska värden som brunnit, men det är också i det här omklädningsrummet Kallhälls damer en gång i tiden bildades. Det är alltså även mycket historia som gått upp i rök.

Kan du klä ord på dina känslor just nu?
– Tomt… Väldigt tomt. Jag var inte med i laget från allra första start av laget, men Jessica (Sundström) och Maria (Wik) var med från start. Dom båda var där på plats dagen efter och berättade att det inte finns någonting kvar längre.

Vad tror du att det här betyder för Kallhälls damlag i framtiden?
– Det är jättesvårt att säga i dagsläget. Jag har funderat en del på hur vi tar oss vidare efter det här. Till att börja med, för att kunna genomföra säsongen, måste vi försöka få ihop utrustning och även se vad vi kan få ut från försäkringsbolaget. Frågan är om vi kommer få det och om vi kommer ro det här i land. Det är en väldigt oviss framtid just nu. Å andra sidan är det inte länge sedan det hände och vi har knappt hunnit smälta det som hänt riktigt.
– Vi håller på att råddar och tittar då bland annat på ekonomin för att kunna köpa in all
hockeyutrustning som behövs. Tröjor, hjälmar, handskar och allt som vi behöver för att kunna fungera och spela hockey. Det är prio ett. Allt personligt får man försöka lösa i andra hand. Största problemet just nu är hur vi ska kunna få ihop det ekonomiskt så vi kan ha råd att köpa tillbaka utrustning så vi kan genomföra säsongen, avslutar Lisa Fredlund.

För att komma i kontakt med Kallhälls IF kan du klicka här.

brand 4

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM