Linus Hultström.
SHL

”Har haft Djurgården som favoritlag sedan jag var liten”

ANNONS

Han har kärleken till Djurgården med sig från uppväxten. Efter ett genombrottsår i Leksand ska Linus Hultström nu leda sin barndoms lag till framgångar i landets högsta serie.
– När det blev som det blev med Leksand var det aldrig något att tveka på, säger Hultström till hockeysverige.se om chansen att representera stockholmarna.

Han kom från ingenstans och var en av SHL:s bästa offensiva backar den gångna säsongen. Linus Hultström var utan tvekan en av ligans mest positiva överraskningar och kan se tillbaka på sitt genombrottsår med blandade känslor.
– Jag hade självklart hoppats på att det skulle gå så här bra, men trodde kanske inte riktigt på det. Miljöombytet med att komma till Leksand var verkligen bra för min karriär, säger Hultström till hockeysverige.se och fortsätter:
– Sedan är självklart det som hände med laget en stor besvikelse, men för mig personligen gick det över förväntan.

Det som hände med laget är, som alla vet vid det här laget, att Leksand degraderades. Precis som Jon Knuts och flera andra lagkamrater från den gångna säsongen varit inne på tidigare menar Hultström att röran vid sidan av isen var det som ställde till det för masarna.
– I matchserien mot Malmö var det mycket tillfälligheter, men om man ska se på helheten var det all röra som var runtomkring laget som kom tillbaka och bet oss i röven, säger 22-åringen.
– Även om många i laget sa att vi inte påverkades under säsongen, så har det hela tiden funnits med där och suttit i bakhuvudet. Även om klubbledningen säkert agerade med god vilja så resulterade det i något negativt. Det skapades en oro när det blev stora omkastningar i laget och i slutändan förstörde det väldigt mycket.

”VAR EN TUFF RIVALITET I FAMILJEN”

Foto: Bildbyrån

Men inget ont som inte för något gott med sig. I och med Leksands degradering behövde Hultström hitta en ny klubbadress och fick då en möjlighet som han drömt om ända sedan han var liten. Att representera Djurgården i landets högsta serie.
– Djurgården har varit mitt favoritlag ända sedan jag var liten. När det blev som det blev med Leksand var det därför inget att tveka på.
– Jag fick dessutom ett väldigt bra första intryck av Stefan Nyman, som är lagets backcoach och allt kändes väldigt bra redan från start.

Kan du beskriva vilken relation du har till Djurgården sedan tidigare?
– Ja, jag var väl färgad av min pappa, som alltid varit djurgårdare. Precis som pappa så höll jag också på laget och följde dem under min uppväxt. Mamma höll samtidigt på Färjestad, så det var en tuff rivalitet i familjen under början av 2000-talet, skrattar Hultström och fortsätter:
– Sedan fick jag ta lite avstånd från det när jag kom in på Linköpings hockeygymnasium, men Djurgården har trots allt funnit med mig sedan uppväxten.

Att få möjligheten att spela med Djurgårdspubliken i ryggen på Hovet är något som 22-åringen nu verkligen ser fram emot.
– Det blir en stor skillnad komma dit nu jämfört med när man kom dit med en annan tröja. När du varit där tidigare har folk inte tyckt om dig, men det ska bli kul att få ha dem med sig i stället.

SER FRAM EMOT ATT SPELA EN LEDANDE ROLL

Foto: Bildbyrån

Hultströms stora utmaning den kommande vintern blir att bygga vidare på den framgång som gjort honom till ett aktat namn i SHL-kretsar.
– Det är bara att försöka följa det man gjort bra och jobba på det man gjort mindre bra. Det gäller att behålla ödmjukheten.
– Sedan är det klart att man vill spetsa till det man gjort bra ännu mer, men framförallt är det väl defensiven, som jag haft svårare för genom hela karriären, som jag behöver förbättra.

Hur ser du på de högre förväntningarna och den tuffare uppvaktning som väntar dig efter den framgång som varit?
– Det är inget som jag tänker särskilt mycket på. Det är väl mer att när folk har ett litet extra öga på dig så krävs det att jag måste vara ännu bättre. Alla vill bli bättre hela tiden, även jag.
– Sedan handlar det väl om att ta en match i taget och jobba hårt, så ska det förhoppningsvis bli bra.

Hultström har spelat i framträdande roller under sin juniorkarriär tidigare och ser fram emot att få vara en ledande spelare för ett lag även på seniornivå.
– Det är en roll som jag har haft i yngre dagar, medan man på seniornivå mest fått försöka ta vara på den tid man fått. Samtidigt är det en ledande roll som alla vill ha och det är bara att försöka göra det bästa av det, avslutar Djurgårdens nya backstjärna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL