Mikael Wikstrand.
SHL

Wikstrands besked: ”Vill stanna i Färjestad i vinter”

ANNONS

Spekulationerna har gått varma om Mikael Wikstrands framtid i Färjestad den senaste tiden. Efter att han klarat av ispremiären med sin nya klubb gav dock backstjärnan tydliga besked om vad han föredrar kommande vinter.
– Jag vill stanna i Färjestad i vinter, säger 21-åringen.

Det har smugit fram som ett orosmoln för Färjestad den senaste tiden. Ottawa vill ha över Karlstad-lagets invärvade backstjärna Mikael Wikstrand redan till nästa säsong, men nu kommer ett något lugnande besked för alla FBK-supportrar. 21-åringen själv vill fortfarande spela ett år till i Sverige.
– Jag känner att jag vill bli en bättre spelare helt enkelt, bli mognare som person innan jag sticker. Samtidigt skulle jag kunna bli en bättre spelare även där men jag känner att jag skulle vilja ha lite mer rutin, lite mer landskamper och kanske ett VM innan jag känner mig helt hundraprocentigt redo att ta en plats där borta, säger Wikstrand till Värmlands Folkblad.

I nuläget är det inte ens säkert om Wikstrand åker över för att vara med på Ottawas träningsläger, utan det kan komma att bli så att han stannar i Sverige för att inte missa SHL-spel med Färjestad. AHL känns som ett avlägset alternativ för backen, som egentligen bara kan lockas av att stanna i Nordamerika om han tar en NHL-plats direkt.
– Det är väl alltid spelaren som har sista ordet, skulle jag kunna tänka mig. Man kan inte göra något om man inte vill eller känner sig redo, säger 21-åringen.

Ottawa har tidigare gett Wikstrand klartecken till att stanna hemma i Sverige ett år till, men verkar nu ha svängt i frågan. Därför ska nu backstjärnan sätta sig och prata igenom läget med alla inblandade parter.
– Vi hade snackat med Ottawa som gav klartecken och sade ”det är lugnt, kör ett år till i Sverige”. Men sedan har det vänt lite nu. Men vi får se, jag ska snacka med min agent, med ”Leffe” och med Ottawa så får vi se vad som händer, säger Wikstrand.

Att han trivs efter flytten från Göteborg och Frölunda till Värmlands skogar står helt klart. Wikstrand kunde inte nog prisa sin nya omgivning efter ispremiären på torsdagskvällen.
– Ända sedan jag skrev på här och flyttade från Göteborg och Frölunda har jag trivts riktigt bra här och kommit in bra i gänget, lägenheten och staden. Jag har varit hundraprocentigt inställd på att spela här, avslutar den spelskicklige backen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch